Topnyheder

Efter årtiers tilbagegang er der godt nyt for tigeren


Nedgangen af vilde tigre er bremset, viser en ny optælling ifølge WWF og Global Tiger Forum. Foto: Pixabay

For første gang i flere årtier er antallet af vilde tigre steget, så der nu er knap 3.900 vilde tigre - det er en stigning på ca. 700 siden 2010. Det viser de nyeste optællinger, beretter WWF Verdensnaturfonden og Global Tiger Forum ifølge WWF's hjemmeside.

Fremgangen skyldes et øget fokus fra regeringerne i Indien, Rusland, Nepal og Bhutan, hvor de vilde tigre lever, på at beskytte deres levesteder bedre. Målsætningen for WWF, Global Tiger Forum og landenes regeringer er, at antallet af vilde tigre fordobles fra 3.200 til 6.400 i 2022.

- For nogle år siden kunne vi ikke være sikre på, at tigeren ville overleve som art – sådan er det ikke længere, og det er virkelig en fantastisk nyhed. At det nu går den rigtige vej viser os, at vi lykkes med en god del af vores arbejde, og det er jo virkelig opmuntrende, siger Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

100.000 tigre for 100 år siden

En del af stigningen kan dog også skyldes mere effektive optællingsmetoder. Det præcise tal for optællingen lyder på, at der nu alt i alt lever 3.890 vilde tigre i verden - heraf lever de 2.226 af dem i Indien. For 100 år siden var der omtrent 100.000 vilde tigre i verden. Tigeren er en af verdens mest truede dyrearter, hvilket især skyldes krybskytteri og fældning af skovområder. - At antallet af vilde tigre nu stiger giver os håb for fremtidens arbejde med at redde truede dyr og deres levesteder. Vi ved, at vi kan gøre en forskel og skabe positive resultater, når vi arbejder sammen på tværs af regeringer, lokale samfund og NGO’er, siger Gitte Seeberg.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE