Topnyheder

Lidl præsenterer manifest: Vil købe flere bæredygtige varer


Der skal tænkes mere på bæredygtighed og miljøhensyn, når Lidl i fremtiden indkøber varer. Sådan lyder det fra dagligvarekæden, som nu præsenterer seks grønne manifester, der skal imødekomme forbrugernes stigende efterspørgsel på bæredygtige varer. Det skriver Lidl i en pressemeddelelse.

- Vi oplever stigende interesse fra forbrugerne for produkter, der er dyrket og fremstillet bæredygtigt. Den efterspørgsel ønsker vi at imødekomme. Samtidig ser vi det som vores ansvar at gøre det nemmere at handle bæredygtigt og skabe opmærksomhed omkring produkter, der er dyrket mere bæredygtigt, siger Finn Tank, der er adm. direktør i Lidl Danmark.

Konkret vil det bl.a. betyde, at kædens indkøb af vildtfangede fisk og skaldyr skal være fra bæredygtige fiskebestande og ansvarlig fangst.

- Målet er at alle ferske og frosne vildtfangede fiske- og skaldyrsprodukter er MSC-certificerede inden udgangen af 2016. Derudover vil fisk og skaldyr fra akvakulturer udelukkende være ASC-certificerede eller økologiske inden 2018, fortæller CSR-ansvarlig i Lidl Danmark, Tina Kaysen.

Ingen angorauld eller buræg

Derudover vil Lidl senest ved udgangen af i år benytte sig af 100 pct. bæredygtig kakao i sine egne mærkevarer. Man vil også arbejde på at hjælpe producenterne af bl.a. kaffe, te og kakao til at omstille sig til en mere bæredygtig produktion, og det nævnes i pressemeddelelsen, at kaffebønderne nu kan mærke klimaforandringerne, der medfører længerevarende regnperioder og høje temperaturer, som påvirker kaffeudbytte negativt.

Et af de seks manifester handler også om at øge dyrevelfærden. I efteråret 2015 meddelte kæden derfor, at den vil udfase buræg. Endvidere skriver Lidl i manifestet, at angorauld undgås helt, at der ikke anvendes dun og fjer fra bedrifter, der praktiserer plukning af levende dyr, og at der ikke forhandles ægte pels.

Der står også, at man støtter op om produktionsformer, hvor køerne kommer på græs, at grisene ikke fikseres eller kastreres uden bedøvelse, og at de får så meget plads, at de ikke bider hinanden i halerne, så de må halekuperes.

Globalen har spurgt Lidl, hvad man helt konkret vil gøre for at sætte handling bag ordene i dyrevelfærdsmanifestet - svarene kan læses her: Lidl ønsker køerne på græs og mere plads til grisene

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE