Topnyheder

Løkke og fire ministre udebliver fra Folketinget - vil ikke svare på kritiske spørgsmål


Lars Løkke Rasmussen vil ikke svare på regeringsinterne forhold og stiller derfor ikke op til spørgetime i Folketinget. Foto: Jens Astrup/flickr

Statsminister Lars Løkke Rasmussen samt fire andre ministre nægter at møde op til spørgetid i folketingssalen onsdag for at svare på spørgsmål om deres indblanding i Landbrugspakken. Det skriver jp.dk på baggrund af et brev, som Ritzau er i besiddelse af.

Heri skriver statsministeren til Folketingets formand, at han ikke vil møde op i salen, da han "af principielle grunde" ikke vil svare på "regeringsinterne forhold". Mandag afviste han også at møde op i et samråd, som han var indkaldt til - ligeledes på baggrund af Landbrugspakken.

Ud over Lars Løkke Rasmussen nægter miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby at stille op i salen og svare på spørgsmål.

EL: Helt uhørt

Det var ellers de fire, som Socialdemokraterne og Enhedslisten ville stille spørgsmål til, efter at Berlingske har skrevet om Venstre-toppens rolle i forbindelse med pakken.

- Det er helt uhørt, at statsministeren hverken vil møde op i samråd, han er indkaldt til, eller vil møde op i Folketingets spørgetid og svare på spørgsmål om, hvordan han var involveret i regeringens landbrugspakke, siger Enhedslistens miljø- landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding i en pressemeddelelse.

- Sagen om landbrugspakken er dybt alvorlig, og det står klart, at statsministeren har været involveret helt fra begyndelsen. Hans involvering har ikke kun handlet om interne regeringsmøder, men i møder direkte med miljø- og fødevareministeriets embedsmænd, tilføjer hun.

Også Socialdemokraternes landbrugsordfører Simon Kollerup kritiserer afbuddet:

- Det øger mistanken om, at Lars Løkke har noget at skjule om landbrugspakken. Det kommer til at ligne en regeringstop, der forsøger at lægge låg på en gryde i fuld kog, siger han til jp.dk.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE