Topnyheder

Danskerne ved for lidt om at leve grønt, men nu er hjælpen på vej


En ny hjemmeside - Grønforskel-dk - vil øge danskernes viden om at leve bæredygtigt. Foto: Pixabay

Otte ud af 10 danskere ønsker at leve mere energirigtigt og bæredygtigt, men under halvdelen føler, at de ved nok om, hvordan de kan bidrage til den grønne omstilling. Det viser en ny Gallup-undersøgelse, hvor fire ud af 10 svarer, at de ikke ved, hvad en grøn omstilling handler om.

Det vil et nyt forbrugersite hjælpe dem med at forstå. Grønforskel.dk går snart i luften, og her vil læserne kunne finde nyheder, baggrundsartikler, interviews og tip til en grønnere hverdag.

- Det er glædeligt, at dét at passe på miljøet og vores klima topper listen, og samtidig er det et udtryk for, at der allerede gennem de seneste år er gjort mange samfundsmæssige forsøg på at øge vores fælles bevidsthed om klima- og energiområdet. Nu skal vi skridtet videre. I dag er kommunikationsopgaven en anden - nemlig at få skabt bevidsthed omkring de rigtige initiativer og om, hvordan vi hver især helt konkret kan bidrage aktivt til den grønne omstilling. Det understreges af Gallupundersøgelsen, der viser, at danskerne, især fremtidens forbrugere mellem 18 og 29 år, rent faktisk ønsker at leve endnu mere energirigtigt og bæredygtigt, end de gør i dag. Netop derfor interesserer vi os som energikoncern for, hvordan vi kan gøre området mere konkret og nærværende. Det mener vi rent faktisk, at vi har en forpligtigelse til, siger Rikke Harbo Trikker, der er kommunikatoinschef hos SEAS-NVE i en pressemeddelelse.

Energi- og fibernetselskabet SEAS-NVE står bag Grønforskel.dk, som dog vil blive drevet af en journalistisk redaktion hos Aller Media.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE