Topnyheder

Global tøjproducent tager "stort skridt" mod bæredygtighed


Den globale tøjproducent Isko har fået seks af sine jeans-tekstiler svanemærket. Foto: Pixabay

Den tyrkiske tøjproducent Isko, der bl.a. leverer stof til Diesel og Replay, har netop fået svanemærket seks af sine jeans-tekstiler. Det er et stort skridt mod en mere bæredygtig udvikling i modeindustrien, mener direktøren i Miljømærkning Danmark, som står bag Svanemærket.

Det skriver Miljømærkning Danmark i en pressemeddelelse.

Isko er et globalt selskab med kontorer i 35 lande verden over og producerer 250 mio. meter denimstof hver år til en række af verdens store designerfirmaer. Selskabet har fokus på at nedbringe miljøpåvirkningen fra sin produktion ved at have egne økologiske bomuldsmarker, og det seneste skridt har altså været at få svanemærket flere af sine jeans-tekstiler.

- Dette er en vigtig milepæl, som klart viser, at den ansvarlighed, der gennemsyrer Isko, er en daglig retningsgiver. Og certificeringen opmuntrer os til at fortsætte det arbejde, vi er i gang med. Dette er fremtiden, og verden kan ikke vente: Alle må bidrage, siger Fatih Konukoglu, direktør for Isko-divisionen, og styremedlem i Sanko-gruppen.

Der skulle stramninger til

Selvom Isko allerede havde styr på flere miljøhensyn, skulle der alligevel nogle ændringer til, før det kunne opnå en svanemærkning - det uddybes dog ikke hvilke.

- Vi ser på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs. Det betyder, at vi stiller strenge krav i hele livscyklus - lige fra bomuldsdyrkning til det færdige denimstof. Der er både miljø- og sundhedskrav, men også sociale forhold, der skal dokumenteres, før vi er tilfredse. Nu er vi utroligt glade for, at en gigant som Isko har fået svanemærket en del af sine tekstiler. Det er et væsentligt skridt mod en mere bæredygtig udvikling i modeindustrien, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Fakta:

  • Svanemærket er Nordens officielle miljømærke.

  • Svanemærket denim er produceret på en måde, som belaster miljøet mindst muligt.

  • Iskos denim er lavet af økologisk bomuld og recirkulerede fibre, og det er dokumenteret, at stoffet er af høj kvalitet.

  • De kemikalier, som er anvendt i bearbejdningen og farvningen af bomulden, lever op til Svanens miljøkrav.

  • Svanen stiller også krav til, at arbejdsforholdene i produktionen skal leve op til internationale bestemmelser (Ilo).

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE