Topnyheder

Borgerlig miljøordfører: Politikere glemmer at værne om naturen


Det borgerlige Danmark kæmper indædt mod dem, der truer dansk kultur - men i den kamp har de borgerlige glemt at kæmpe for den danske natur, som i den grad også er en del af vores kultur.

Sådan lyder det fra Mette Abildgaard, der er Konservatives miljøordfører, i en kronik på Berlingskes hjemmeside.

Hun mener, at kampen for miljøet er blevet glemt på den borgerlige fløj, og det er i stedet overladt til de venstreorienterede og miljøorganisationerne at kæmpe for det grønne Danmark.

- Vi mangler i den grad flere borgerlige stemmer, der fra et snusfornuftigt udgangspunkt kæmper for vores miljø og sætter kampen for dansk natur ind i en større kontekst, skriver Mette Abildgaard.

Hun oplever, at der er en stadigt stigende tendens til, at man fokuserer på egne privilegier og muligheder i det næste budgetår frem for at tænke langsigtet på, hvad der er bedst for at sikre vores fælles naturarv.

Skeptisk over for kystbyggeri

I kronikken udtrykker Mette Abildgaard også skepsis over for, at Venstre, DF og Liberal Alliance vil ændre planloven og tillade flere og større byggerier ved de danske kyster.

- Jeg har hørt borgerlige kolleger i ramme alvor sige, at man da burde kunne bygge helt ned til vandkanten, hvis det var det, man ville. I min verden ville det svare til, at man har arvet sin oldemors fineste porcelænsstel og vælger at forære det til ungernes skolefest og en leg, hvor man skal skyde porcelæn i stykker med en tennisbold. Det giver kortvarigt morskab, men det efterlader skår, der ikke kan klinkes igen. De uberørte danske kyster er noget af det sidste vilde natur, vi har tilbage i Danmark, skriver hun.

Hun tilføjer, at Konservative ønsker at fastholde strandbeskyttelseslinjen på 300 meter, men at man samtidig vil gøre det nemmere "at rejse et højbed eller plante et æbletræ" inden for linjen.

- At beskytte og bevare den danske natur er udtryk for en kærlighed til vores fædreland. Og derfor bør det borgerlige Danmark heller ikke acceptere, at partierne til venstre for midten i Folketinget nærmest har patent på kampen for naturen. At det er endt sådan, forstår jeg egentlig godt. Det er ikke et politisk område, som optager mange partier i blå blok. Man hører meget få borgerlige politikere tale om miljø og natur med samme passion i stemmen, som når det gælder topskat eller afbureaukratisering, skriver Mette Abildgaard og fastslår, at kampen for naturen også er en kulturkamp.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE