Topnyheder

Supermarkedsgigant satser målrettet på bedre dyrevelfærd


Danske forbrugere efterspørger i stigende grad produkter fra dyr, som har levet et godt liv, og derfor har Dyrenes Beskyttelse og Dansk Supermarked Group nu indgået et samarbejde, der ikke kun skal forbedre dyrevelfærden for landbrugsdyrene, men også gøre flere produkter med højere dyrevelfærd tilgængelige for forbrugerne.

- Danske forbrugere efterspørger mad fra dyr, der har levet med høj dyrevelfærd. Faktisk er efterspørgslen så stor, at producenterne slet ikke kan følge med. Derfor er vi stærkt begejstrede for, at en virksomhed med næsten 600 danske butikker i ryggen efterspørger mere dyrevelfærd. Det påvirker efterspørgslen på dyr, der har levet et ordenligt liv og understøtter omstillingen af landbrugsproduktion over mod dyrevelfærd, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, til organisationens hjemmeside.

Salget skal øges

Dansk Supermarked Group har 32 pct. af dagligvaremarkedet i Danmark og forpligter sig i aftalten til at øge salget af produkter med høj dyrevelfærd med 500 mio. kr. i 2020.

Dyrenes Beskyttelse har en målsætning om, at hele fødevareproduktionen i Danmark omlægges til enten friland eller økologi, og organisationen anser derfor det nye samarbejde som et stort skridt i den rigtige retning.

For de forbrugere, der efterspørger vegetariske eller veganske varer - altså produkter fri for animalsk indhold - er det også blevet nemmere at finde varer, da udbuddet de seneste par år er øget markant.

Rema 1000, Dansk Supermarked, Coop og Meny kunne sidste år berette om øget efterspørgsel på og et stigende udbud af de vegetariske og veganske produkter.

En rapport fra Innova Market Insights, som sidste år registrerede, hvilke typer nye produkter, der blev lanceret på fødevaremarkedet, viste, at den tredjestørste varegruppe af nye produkter var vegetariske køderstatninger. Den allerstørste varegruppe var økologiske varer.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic