Topnyheder

Midt i stormen: Miljøministeren vil straffe dyremishandling hårdere


Dyremishandling skal straffes hårdere, mener miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Foto: Pixabay

Samme dag, som Landbrugspakken blev stemt igennem i Folketinget og et flertal af Folketingets partier udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen, udsendte Miljø- og Fødevareministeriet en pressemeddelelse om, at dyremishandling fremover skal straffes hårdere.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har således torsdag fremsat et lovforslag om, at både bøde- og fængselsstraffe for dyremishandling skærpes.

- Hvis man mishandler dyr, skal det have en konsekvens. I dag er straffen for at mishandle dyr ganske enkelt for lav. Uanset om man holder dyr privat eller i erhvervsmæssig sammenhæng, skal de behandles ordenligt. Jeg vil med lovforslaget sende et tydeligt signal om, at mishandling af dyr er uacceptabelt, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i pressemeddelelsen.

Organisation: Det kræver ressourcer

I dag koster det for eksempel 5.000 kr. i bøde, hvis man udsætter en hund for grov uforsvarlig behandling - den bøde vil stige til 10.000 kr. med lovforslaget. Derudover vil strafferammen for mishandling af dyr udvides fra fængsel i indtil et år til fængsel i indtil to år.

Det gælder dog ikke i "visse sager om transport af dyr", står der i pressemeddelelsen uden uddybning.

Ændringen af dyreværnsloven skal efter planen træde i kraft den 1. juli i år.

Hos Dyrenes Beskyttelse er man glad for lovforslaget, men minder om at det ikke kan stå alene.

- Der er også brug for, at domstolene efterfølgende udnytter strafferammen, ligesom politiet har brug for ressourcer til at efterforske de her sager, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse, til Ritzau.

I efteråret kom det frem, at der er sket en stigning af anmeldelser om dyremishandling i landbruget på 26 pct. over to år.

[if !supportLineBreakNewLine]Af: Henrik Hindby Koszyczarek[endif]

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE