Topnyheder

Løkke: Landbrugspakken respekterer miljøet


Statsminister Lars Løkke Rasmussen forsvarer Landbrugspakken ved at skrive, at den er lavet med respekt for miljøet. Foto: Jens Astrup/flickr

Statsminister Lars Løkke Rasmussen går nu ind i debatten om Landbrugspakken og dens øgede forurening ved at forsvare den på Twitter.

- Før FV (folketingsvalget, red.) lavede de blå partier en 16 pkt.plan for landbruget. Den har vi leveret – med respekt for miljøet. Fuldstændig som aftalt!, skriver statsministeren i et tweet.

Hertil svarer brugeren ”Alan p”:

- Det er ok, Lars, indrøm nu bare i er i lommerne på dansk landbrug :), hvortil Lars Løkke Rasmussen svarer:

- Nærmest omvendt. Landbruget skaber 140.000 arbejdspladser i DK – fra primærbrug over slagterier til forskning og eksportsælgere.

Brugeren ”MadsBak” påpeger, at Lars Løkke Rasmussen glemte det trendende hashtag #gyllegate i sit tweet:

- Det bruger alle de andre, tilføjer MadsBak.

- Det er vist kun de sensationshungrende, der ikke fulgte med, da pakken blev foreslået og senere aftalt. :-D, svarer Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge TV2's politiske kommentator Peter Lautrup-Larsen er der en særlig grund til, at Lars Løkke Rasmussen nu melder sig på banen i debatten:

- Det er et udtryk for, at statsministeren godt kan se, at ministeren har brug for en støttepædagog, siger Peter Lautrup-Larsen, som tidligere har været pressechef for Det Radikale Venstre, til TV2.

Eksperter er enige: Pakken skader miljøet

Eksperter siger ellers samstemmende til Berlingske, at Landbrugspakken vil skade miljøet de kommende år, og at det er usikkert, om den vil gavne miljøet senere, da mange eksterne tiltag skal gå op.

Brian Kvornvang, ph.d. og forskningsprofessor ved Aarhus Universitet, har leveret tal til regeringens beregninger:

- Der vil ske en øget udledning af kvælstof i de første år til grundvand og havmiljø. Der kommer uden tvivl en merudledning i 2016-2017. I 2018 vil det afhænge af, om man får kørt de kollektive virkemidler ind. Der er mange ting, der skal rulles ud, og jeg tror, det bliver svært, siger han til Berlingske.

Christian Duus Børgesen, seniorforsker ved Institut for Agroøkologi – Klima og Vand på Aarhus Universitet, Stiig Markager, professor og havbiolog ved Aarhus Universitet, Jørgen E. Olesen, professor og sektionsleder for Klima og Vand ved Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet og Kaj Sand-Jensen, professor og ferskvandsbiolog ved Københavns Universitet er alle enige i, at Landbrugspakken de kommende år vil skade miljøet.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE