Topnyheder

DF: Danmark har aldrig været tættere på at få dyrepoliti


I forbindelse med den nye politiaftale skal en arbejdsgruppe vurdere behovet for et dyrepoliti i Danmark. Foto: Sakena/flickr

Med den nye politiaftale, der blev vedtaget i november, er Danmark rykket tættere på at få et regulært dyrepoliti. Det glæder både Dyrenes Beskyttelse og Dansk Folkeparti, der bragte dyrevelfærd ind i forhandlingerne om politiaftalen. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i sit medlemsblad Dyrevennen.

En arbejdsgruppe skal i løbet af året se på politiets indsats mod dyrevelfærdskrænkelser, og ifølge Dansk Folkeparti er arbejdsgruppen det første skridt på vejen mod at få et dyrepoliti.

- Dansk Folkeparti arbejder meget hårdt på at få indført dyrepoliti. Det er det, vi vil, og det er de andre partier bag aftalen ikke i tvivl om, siger dyrevelfærdsordfører for DF Karina Due

- Med nedsættelsen af denne arbejdsgruppe er vi tættere på at få et dyrepoliti, end vi nogensinde har været før, tilføjer hun.

Flere anmeldelser

Under valgkampen i forbindelse med sidste års folketingsvalg sagde DF's daværende dyrevelfærdsordfører, Dennis Flydtkjær, til Globalen, at partiet ville kæmpe for et dyrepoliti, uanset valgets udfald.

- Dyrene kan ikke forsvare sig og er i vores varetægt. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi behandler dem ordentligt, for de har jo ikke noget valg og kan ikke sige fra, sagde Dennis Flydtkjær.

Dyrenes Beskyttelse håber ligeledes, at det lykkes at etablere et dyrepoliti. Selvom organisationen selv løser en del sager, foretager den flere og flere politianmeldelser, men oplever stigende sagsbehandlingstider, eller at sagerne slet ikke efterforskes, fortæller direktør Britta Riis.

Venstre har været skeptisk Bag aftalen står blå blok og Socialdemokraterne. Ordførerne fra Venstre og Socialdemokraterne har udtalt til Dyrevennen, at man vil vente med at gå mere ind i debatten, før man har set arbejdsgruppens rapport.

Venstre har dog tidligere sagt, at man er imod at indføre et dyrepoliti.

- Det er det almindelige politi, der skal tage sig af sager om dyremishandling, lød det fra partiets dyrevelfærdsordfører Erling Bonnesen til politiko.dk i 2014.

Sidste år indførte Norge på forsøgsbasis et dyrepoliti i Sor-Trondelag. I Holland har man specialuddannede betjente, der håndterer sager om dyremishandling, mens man i Storbritannien og Australien samt USA har hhv. RSPCA og ASPCA, der fungerer som dyrepoliti. Sverige har i enkelte regioner også et dyrepoliti.

I 2014 modtog det norske politi 38 anmeldelser om dyremishandling. Til sammenligning blev der i Danmark anmeldt 619 sager om dyremishandling til politiet.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE