Topnyheder

Redaktør for magasin om kød langer ud efter veganske søskende: I er uetiske

Søskendeparret Kale og Aubry Walch har for nyligt åbnet deres egen veganske "slagter", men trods lange køer af kunder er det ikke alle, der bryder sig om konceptet.

Redaktøren på branchemagasinet National Hog Farmer (Den Nationale Svinebonde) Cheryl Day langer i en kronik ud efter konceptet, som hun betegner som "uetisk".

Bl.a. finder hun det kritisabelt, at det veganske søskendepar, der sælger planteudgaver af spareribs, bøffer, pølser, pulled pork mm., kalder deres foretagende for en "slagter".

- I et samfund, der lader til at stræbe efter konstant at være politisk korrekt, er der så ikke noget forkert i, at en fødevarebutik, der sælger kødfrit kød kalder sig selv for en "slagter"? Når alt kommer til alt, er definitionen af en slagter en person, der slagter dyr og laver kødet om til de lækreste udskæringer, som vi alle elsker at spise," skriver Cheryl Day.

- Jeg mener, at det er en kreativ brug af ord og markedsføring. Samtidig er det bare helt uetisk og forkert på alle niveauer, skriver hun og understreger, at det står folk helt frit for at vælge, hvad de vil og ikke vil spise.

- Hvis du vælger et kødfrit måltid eller en kødfri diæt - helt fair; så er der bare mere kød til alle os andre, tilføjer hun.

Redaktør: De roser os jo

Hun undrer sig over, at veganere vil kopiere ordene fra kødindustrien og efterligne produkterne - faktisk anser hun det som den tydeligste form for ros.

- Hvis kød og ost er sådan en dårlig ting hvorfor så efterligne det?

Kale og Aubrey Walch åbnede deres veganske "slagter" i Minneapolis, USA, den 23. januar efter at have indsamlet kapital via en Kickstarter-kampagne, hvor folk kunne donere penge til formålet.

De to søskende har da også gjort deres bedste for at få stedet til at ligne en slagterbutik, og over indgangen står butikkens navn "Den Planteædende Slagter".

Redaktør Cheryl Day lyder dog ikke som en, der har tænkt sig at besøge den nyåbnede butik.

- Hver dag er jeg taknemmelig for, at Gud gav os dyrene og planterne som næring til vores kroppen. Landmænd tager ikke de dyr, som de avler, for givet, og de behandler dem med den største respekt ved at tage sig godt af dem hver eneste dag, skriver hun.

Se et videoindslag om de to søskende, da de endnu var ved at samle penge ind til at åbne deres veganske slagter:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE