Topnyheder

Musiker og restauratør giver al overskud til dyr


Musikeren Moby, der netop har åbnet en vegansk restaurant, vil give al overskud fra restauranten til dyreværnsorganisationer. Foto: Ron Henry/flickr

Musikeren Moby, der ejer den nyåbnede veganske restaurant Little Pine, vil donere 100 pct. af restaurantens overskud til dyreværnsorganisationer. Det meddeler Moby ifølge Los Angeles Magazine.

- "At åbne Little Pine var aldrig ment som noget, der skulle være et traditionelt iværksætterprojekt. Jeg vil have, at det repræsenterer veganisme i et rigtig positivt lys, samtidig med at det hjælper med at støtte dyrevelfærdsorganisationer, som gør så godt et stykke arbejde," udtaler Moby.

Organisationer, som vil modtage donationerne fra Mobys restaurant, tæller bl.a. The Humane Society of the United States, Mercy For Animals, Sea Shepard, Peta, Mercy for Animals og Physicians Committee for Responsible Medicine.

Foretrækker underskud frem for at droppe økologi

Moby åbnede restauranten den 19. november sidste år. Ud over at være vegansk er den også 100 pct. økologisk - og selv hvis driften giver underskud, vil maden fortsat være økologisk, selvom det er dyrere end konventionel mad.

- "Jeg vil ikke ofre kvaliteten af den mad, vi serverer, hvis vi taber penge. Jeg vil ærligt talt hellere have en restaurant, der er 100 pct. økologisk og taber lidt penge, end jeg vil servere ringere mad og tjene på det. Jeg ser intet formål i at servere noget, som jeg ikke selv vil have i mit hjem," sagde han til LA Times i forbindelse med åbningen af restauranten, som ligger i Los Angeles.

Moby, hvis rigtige navn er Richard Melville Hall, fik sit gennembrud på verdens musikscene, da han i 1999 udgav albummet Play, som har solgt over 10 mio. eksemplarer på verdensplan. Albummet indeholdt bl.a. hittene 'Porcelain' og 'Why Does My Heart Feel So Bad?'.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE