Topnyheder

10-årig dreng driver sit eget dyreinternat


10-årige Ken Amante driver sit eget dyreinternat på Filippinerne. Foto: Happy Animals Club

10-årige Ken Amante er ikke helt sikker på, om han var seks eller syv år, da han besluttede sig for, at han ville åbne sit eget dyreinternat for at hjælpe hjemløse dyr. Men uanset den eksakte alder traf han en beslutning, der betyder, at han i dag står bag dyreinternatet 'Happy Animals Club' i Davao City på den sydlige del af Filipperne.

Det begyndte med, at han gav hjemløse gadehunde mad - siden blev hans families garage ombygget til et lille hjemsted for dyrene. Da en række billeder af ham fodre hjemløse hunde i februar 2014 spredte sig viralt på nettet, begyndte donationerne at strømme ind, og han fik råd til at leje større lokaler til dyrene.

I maj 2014 blev Happy Animals Club - et nonprofit non-kill internat - derfor officielt åbnet.

- "Jeg er bare et barn, der elsker dyr," sagde han i et interview med HNGN Pets Happy Zone i oktober.

Dette var et af billederne, der gik viralt i 2014 og skaffede Ken Amante så mange donationer, at han kunne leje lokaler til sit eget dyreinternat. Foto: Happy Animals Club

Han fortæller, at han oprindeligt begyndte at fodre tre hjemløse hunde, som virkede nysgerrige, og at det varede ved så længe, at de blev tamme over for ham.

- "Jeg havde ondt af dem, fordi de var syge, tynde og havde en hudinfektion. Jeg ville gerne hjælpe dem. Sommetider har gadehunde ejere, som dog ikke rigtig tager sig af dem. Når jeg kan, forsøger jeg at overtale ejerne til at tage sig bedre af dem," siger han og fortæller, at hans internat har 30 hunde og 17 katte - dette er dog tal, fra dengang interviewet fandt sted i oktober.

Vil hjælpe dyr hele livet

Førhen var hans største udfordring at finde nye hjem til dyrene, men nu er det at få tilstrækkeligt med donationer - mængden af dem er nemlig faldet, efter at nyhedens interesse har lagt sig det forgangne år.

Økonomien er nu så stram, at han for eksempel må nøjes med at give hundene tørfoder.

Adspurgt af HNGN Pets Happy Zone om han vil være dyrlæge som voksen, svarer han nej - han kan ikke få sig selv til at skulle aflive dyr, forklarer han. Hans ønske er i stedet, at han kan fortsætte med at drive sit dyreinternat resten af livet. Og han håber, at internatet vil sprede sig til flere steder i verden, så flere dyr kan få hjælp og muligvis også finde sig et nyt og trygt hjem.

- "Jeg ønsker at redde så mange hunde som muligt fra at blive aflivet uden nogen grund," siger han til sin hjemmeside happyanimalsclub.org.

Trods det omfattende arbejde med dyr passer han sin skolegang, men han er stoppet med at gå til fodbold for at bruge mere af sin tid på at drive internatet. Han får desuden hjælp af frivillige til driften.

Se en video af Ken Amante og hans internat her:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

Fotos: Fra happyanimalsclub.org - bragt med tilladelse af Happy Animals Club