Topnyheder

Britisk pilot dræbt i jagten på elefantkrybskytter


En 37-årig britisk pilot blev skudt ned over Serengeti National Park i jagten på krybskytter. Foto: Anita Ritenour/flickr

En britisk helikopterpilot, der deltog i eftersøgningen af elefantkrybskytter, er blevet dræbt. Ifølge myndigheder i Tanzania blev hans helikopter beskudt med en AK-47-riffel, hvorefter han var tvunget til at foretage en hård nødlanding i jagtområdet Maswa, der ligger i Serengeti National Park.

Den 37-årige pilot Roger Gower omkom af sine kvæstelser, mens en anden ombord overlevede og er i behandling for mindre kvæstelser. Ifølge Tanzanias minister for turisme og natur, Jumanne Maghembe, har man nu iværksat en menneskejagt på de skyldige, skriver The Guardian.

Nyhedsbureauet AP skriver, at mindst tre personer indtil videre blevet anholdt i sagen, og at man fortsat søger efter flere mistænkte. Press Association skriver, at gerningsmændene ifølge organisationen Friedkin Conservation Fund angiveligt skulle være elefantkrybskytter, som man var kommet på sporet af.

Ifølge Daily Mail havde Roger Gower opsporet en flok krybskytter, som netop havde dræbt tre elefanter og var på vej væk med elfenbenene.

Elefantbestanden er mere end halveret på fem år Roger Gower deltog i et samarbejde med Tanzanias vildtlivsmyndigheder, der skulle overvåge dyrene og finde frem til krybskytter, og det var altså i denne forbindelse, at hans helikopter blev skudt ned.

- Denne tragiske hændelse understreger endnu engang den forfærdelige risiko, der er ved at beskytte Tanzanias vilde dyr, siger Dan Friedkin, der er bestyrelsesformand for Friedkin Conservation Fund, til The Guardian.

Elefantbestanden i Tanzania er faldet markant de seneste år: I 2009 var der 110.000 vilde elefanter, og blot fem år senere - i 2014 - er tallet mere end halveret til 43.000.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE