Topnyheder

Myndigheder vil bygge hovedvej gennem naturreservat


Der skal efter planen bygges en vej gennem Kanabatangan Wildlife Sanctuary. Foto: Shankar S./flickr

Et naturreservat på Borneo med pygmæ-elefanter og truede orangutanger skal inden længe lægge grund til en ny vej, som skal gå igennem reservatet. Ifølge mediet Mongobay planlægger myndighederne at bygge en bro nær reservatet Kinabatangan Wildlife Sanctuary og anlægge en vej gennem det i løbet af i år trods protester fra NGO'er.

En kilde, der er bekendt med byggeplanerne, udtaler anonymt til Mongobay, at vejen kommer til at spærre for de migrerende dyr og vil medføre en uhæmmet menneskelig vækst i det omkringliggende område.

I reservatet lever en række truede dyrearter, heriblandt pygmæ-elefanten og orangutangen, samt andre abearter, slanger, krokodiller, vildsvin mm. Store dele af Borneos regnskov er allerede blevet fældet for at give plads til produktionen af palmeolie, tobak og kakao, og dermed svinder dyrenes levesteder ind.

- "Efter min mening er der intet behov for en bro eller denne vej," siger John Payne, der er chef for NGO'en Borneo Rhino Alliance.

Han henviser til, at der allerede er en god indtjening på palmeolien, og han frygter for dyrene, der vil forsøge at krydse vejen.

Et alternativ til planerne kan være at bygge vejen som en bro henover området - på den måde kan dyrene stadig migrere.

Mongabay har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ministeriet for Turisme, Kultur og Miljø.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE