Topnyheder

Mange penge at spare på varmepumper - og med god samvittighed


Foto: Kai T. Dragland / NTNU

DEBAT: Jeg vil gerne udtrykke min glæde over alle de penge, jeg har sparet på elregningen i år. Jeg vil ligeledes udtrykke min glæde over at være fri for olie i min olietank, som er ikke-eksisterende længere.

Oliefyret er også borte, og de 2.500 kr., jeg skulle betale om måneden for at holde varmen samt få et bad om dagen, er mine lige til at putte ned i min lomme.

Jeg tænkte, at det der med varmepumper og alt det, der kunne spares på en sådan, måske ikke var helt sandt, men den tanke er revideret, for det er sandt.

Jeg sidder her med god samvittighed og hygger mig over mit lune hus, hvor jeg ikke skal have dårlig samvittighed over fossile brændstoffer med heftig udledning af giftig støv og forurening.

Når jeg skriver dette indlæg er det selvfølgelig også en opfordring til andre om at skifte deres oliefyr ud med venlig grøn energi. Den største udfordring, der er ved grøn energi, er investeringen i selve udstyret, for det ikke sikkert, at der er penge til det i budgettet.

På et tidspunkt blev det foreslået, at man skulle have mulighed for at låne til en sådan investering og betale tilbage med samme beløb, som man brugte på sine nuværende udgifter til varme. Det blev desværre ikke til noget.

Min investering har jeg selv haft mulighed for at låne til. Havde jeg betalt det beløb, som jeg tidligere havde i varmeudgift, ville min tilbagebetalingstid blive væsentlig afkortet, i forhold til hvad jeg selv har besluttet, så der er ingen fare ved at gøre det på den måde, som ikke blev vedtaget som hjælp til dem, der ikke kunne låne.

Sluttelig vil jeg sige: få en varmepumpe - det er da for smart.

Debatindlæg om dyrevelfærd, klima eller miljø kan sendes til henrikhindby@globalen.dk. Skriv "Debat" i emnefeltet.

Navn skal oplyses og gerne profession hvis relevant.

ANNONCE