Topnyheder

Dyr på vej til slagtning har været strandet på et skib siden december


Ca. 13.000 levende dyr har været strandet i knap to uger ombord på et skib. Over 30 af dem er nu døde. OBS: Fotoet er ikke fra den pågældende sag. Foto: writenq/flickr

Over 30 dyr er døde, mens de har ventet på at blive sejlet til slagtning i udlandet. I knap to uger har næsten 13.000 kvæg og får befundet sig ombord på et skib, der ikke kunne sejle til sin destination på grund af tekniske problemer. Ventetiden har nu kostet ca. 33 dyr livet. Det skriver ABC News Australia.

Skibet M/V Ocean Outback skulle sejle fra Australien til Israel den 29. december, men var tvunget til at vende om efter kort tid på grund af motorproblemer. Skibet lå herefter i havn i Perth, Australien, med dyrene ombord, og først i denne weekend er man begyndt at læsse dem af igen. I mellemtiden er omtrent 30 får og tre køer døde.

Det på trods af at en talsperson for eksportfirmaet Wellard har udtalt, at dyrene er blevet fodret med vand og mad, og at ventilationssystemet har fungeret, som det skal.

Dødeligheden er "acceptabel"

Talspersonen har siden sagt, at dødeligheden med over 30 døde dyr er "acceptabel" i henhold til den australske lovgivning.

Også direktøren for Otway Livestock Exports, Alan Schmidt, mener, at dødeligheden er forventelig. Fredag sagde han om dødsfaldene til ABC News Australia:

- "Jeg tror, at det er to kvæg eller deromkring, jeg har ikke set dagens rapport, og et mindre antal får, hvilket er forventeligt."

Hvert år eksporteres tusindvis af levende dyr til slagtning i udlandet via skib fra Australien. Ifølge loven skal det blot indberettes til myndighederne, hvis 2 pct. eller flere af fårene og 1 pct. eller flere af kvægene dør på en rejse med varighed af under 10 dage.

Dyrene bankes ihjel med en hammer

Dyrevelfærdsorganisationer har i årevis kæmpet for at få forbudt dyrenes skibstransport, så dyrene opdrættet i Australien slagtes i Australien.

- "Selvom industrien hævder, at dyrevelfærden ikke lider under situationen, så vil lange rejser for levende dyr altid svække dyrevelfærden, og forsinkelser som denne vil naturligvis øge risiciene," siger Nicol Benyon fra World Animal Protection (Wap) til ABC News Australia.

Ifølge organisationen Animals Australia er det nu femte gang på to år, at et skib med levende dyr på vej til slagtning, er brudt sammen på grund af tekniske problemer.

Animals Australia har også kritiseret, at dyrene bliver slagtet i lande med manglende lovgivning inden for dyrevelfærd. Undersøgelser fra organisationen har vist, at dyrene i Israel kan få skåret halsen over og forbløde, mens de er ved fuld bevidsthed. I Vietnam har en undersøgelse vist, at de bankes ihjel med en hammer.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE