Topnyheder

SeaWorld sagsøger Californien


SeaWorld vil udvide i San Diego, Californien, og har fået tilladelse til det under en række betingelser. Dem vil SeaWorld ikke acceptere og trækker nu den ansvarlige myndighed i retten. Foto: Pixabay

SeaWorld vil ikke acceptere kravet om at stoppe med at avle spækhuggere i fangenskab. Derfor sagsøger parken nu Californiens kommission California Coastal Commission.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Tidligere på året gav kommissionen på vegne af Californien SeaWorld tilladelse til at udvide sine bassiner i San Diego, Californien, på betingelse af at parken fremover stopper med at avle og handle med spækhuggere i staten.

SeaWorld mener dog ikke, at kommissionen har ret til at bestemme, om parken avler og handler med dyr, og derfor bliver det nu en sag for domstolen.

Noaki Schwartz, talskvinde for kommissionen, udtaler til AP, at man ikke vil kommentere på søgsmålet, før man har evalueret det.

Projekt til 100 mio. dollars

I begyndelsen af oktober efter et otte timer langt møde, hvor eksperter og parter foran kommissionen fremsatte deres argumenter for og imod en udvidelse af SeaWorld, endte den med ud fra en række betingelser at give grønt lys til udvidelsen af parken i San Diego- et projekt, der ventes at koste ca. 100 mio. dollars.

Fra kommissionsmedlem Dayna Bochco lød det dog, at fangenskab er skadeligt for hvaler, hvorfor hun kun ville stemme for projektet under de fremsatte betingelser.

Hendes kollega Greg Cox udtalte, at et større akvarium i det mindste var bedre, end hvad hvalerne lever i lige nu.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE