Topnyheder

Drægtig gris stak af fra slagtning og fødte 14 unger

Grisen Rita reddede ikke blot sig eget liv, men også sine endnu ufødte unger fra at blive slagtet i maven på hende da hun besluttede sig for en nærmest utrolig flugt på motorvejen nær centrum af Sacramento i USA.

Ifølge dyreinternatet Animal Place så flere vidner Ritas flugt, da hun brød fri fra sit bur i en kreaturvogn og efterfølgende hoppede ud af ladet på motorvejen Highway 50, hvor hun på nærmest mirakuløs vis landede uskadt i noget græs i vejkanten.

Dyreværnsfolk blev tilkaldt og tog den - ifølge beretningen - stærkt skræmte gris med sig til et dyreinternat for hunde og katte. Kort tid efter fødte hun 14 unger.

- "Intet under at hun forsøgte at flygte," skriver Animal Place i et opslag på sin hjemmeside.

Skeptisk over for mennesker i begyndelsen

Desværre klarede fem af ungerne det ikke, men ni af dem overlevede. Ifølge loven var Rita og hendes unger imidlertid stadig ejet af landmanden, og derfor afhang deres skæbne af, hvorvidt landmanden ville kræve at få grisene tilbage.

Imidlertid hørte man aldrig fra vedkommende, og derfor blev hun og hendes unger trygt og sikkert overført til Animal Places internat i Grass Valley, Californien.

- "Det tog Rita nogle få dage, før hun blev tryg ved, at mennesker var nær hendes unger, men hun er ved at blive mere tryg ved sine plejere - især når vi giver hende vindruer og meloner!" skriver Animal Place.

- "At se dem vokse, nyde livet - altimens deres mor holder et vågent øje med dem - varmer om hjertet. Det er ufatteligt, at nogen kan kigge på Rita og hendes babyer og se bacon eller skinke i stedet for intelligente og følsomme individer."

Se en video af Rita og hendes unger her:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE