Topnyheder

Schwarzenegger: Jeg vil skide på, om vi er enige om klimaforandringerne


Arnold Schwarzenegger er en ivrig fortaler for en grøn omstilling. Han ses her under klimatopmødet COP21 i Paris. Foto: UNClimateChange/flickr

Filmstjernen og Californiens tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger har i årevis kæmpet for en grøn omstilling, og han giver nu en opsang til de folk, der kritiserer en grøn omstilling og ikke tror på klimaforandringerne.

I et indlæg på Facebook skriver han, at han har bemærket de kritikere, som kommenterer på hans klimarelaterede opslag på Facebook og Twitter; folk, der spørger, hvorfor vi bekymrer os om, at temperaturen stiger eller sætter spørgsmålstegn ved klimaforandringerne.

- "Jeg har hørt alle jeres spørgsmål, og jeg har nu tre spørgsmål til jer. Lad os for en stund glemme klimaforandringerne. Faktisk; lad os antage at I har ret," skriver han.

- "Først vil jeg spørge: Mener I, at det er acceptabelt, at syv millioner mennesker hvert år dør på grund af forurening? Det er mere end mord, selvmord og trafikulykker tilsammen. Hver dag dør 19.000 mennesker af forurening fra fossile brændstoffer. Accepterer I deres død?" spørger han retorisk og går videre til sit næste spørgsmål:

- "Tror I på, at kul og olie er fremtidens brændstoffer? Ud over det faktum at fossile brændstoffer ødelægger vores lunger, er alle enige om, at på et tidspunkt løber vi tør for dem. Hvad er jeres plan så?"

- "Vedvarende energy er fremragende for økonomien. Californien har nogle af de mest fremsynede miljølove i USA; vi får 40 pct. af vores energi fra vedvarende kilder, og vi er 40 pct. mere energieffektive end resten af landet. Vi var nogle af de første til at gå mod en fremtid med ren energi. Vores økonomi har ikke lidt. Faktisk vokser Californiens økonomi hurtigere end resten af USA's," skriver han og henviser desuden til, at staten er ledende inden for bioteknologi og grøn teknologi.

Og nu til Arnold Schwarzeneggers tredje spørgsmål til klimabenægterne:

- "Der er to døre. Bag dør nummer ét er et fuldstændig isoleret rum med en almindelig benzindrevet bil. Bag dør nummer to er et identisk rum med en elbil. Begge motorer kører. I skal vælge en dør, gå ind i rummet og lukke døren bag jer. I skal blive i rummet i en time. I må ikke slukke bilmotoren. I har ikke en gasmaske. Jeg gætter på, at I vælger dør nummer to med den elektriske bil, ikke sandt? Dør nummer ét er det dødelige valg - hvem ville nogensinde ønske at indånde de giftdampe? Det er dét valg, som verden står over for nu."

- "For nu at bruge et af de ord på fem bogstaver, som mange af jer, der kommenterer, elsker, så vil jeg skide på, om I tror på klimaforandringerne. Jeg kunne ikke være mere ligeglad med, om I bekymrer jer for de stigende temperaturer, eller at gletsjerne smelter. Det er ligegyldigt for mig, hvem af os der har ret, når det kommer til videnskaben. Jeg håber bare, at I vil slutte jer til mig og åbne dør nummer to til en smartere, renere, sundere og mere profitabel energifremtid."

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE