Topnyheder

Forsker: Din mobil kan oplades af energi fra alger om fem år


Alger kan blive en fremtidig vedvarende energikilde. Foto: Pixabay

Et gennembrud inden for vedvarende energi kan være på vej. Forskere har fundet en metode til at udnytte energien fra alger - en af de mest udbredte mikroorganismer på Jorden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er energien produceret i forbindelse med algernes fotosyntese, som forskerne har fundet ud af at udnytte, og de er nået så langt i projektet, at de vurderer, at man inden for ganske få år kan bruge energien kommercielt.

- "Om fem år vil det kunne oplade din smartphone," siger projektets ledende forsker Muthukumaran Packirisamy, som er professor ved fakultetet Mechanical & Industrial Engineering på Concordia University i Canada.

Han tilføjer, at der nok vil gå mere end et årti, inden algeteknologien har nået samme niveau, som solenergi er på i dag.

Mere miljøvenlig end solpaneler

Ifølge Muthukumaran Packirisamy er metoden mere miljøvenlig end solenergi, fordi komponenterne i solpaneler er mere miljøbelastende. En af komponenterne brugt i panelerne er krystallisk silicium, der betegnes som kræftfremkaldende.

For at høste energi fra algerne kræves blot ledninger og en slags metallisk sensor, der er koblet til planterne.

Muthukumaran Packirisamy søger nu om at få patenteret metoden, og så er planen, at gøre den mere profitabel, så den kan kommercialiseres.

- "Vi har masser af arbejde foran os med hensyn til at opskalere energicellen, så projektet kan blive kommercielt," siger han til ScienceDaily.com.

Forskningsprojektet er publiceret i tidskriftet Technology.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE