Topnyheder

Lidl fjerner buræg fra hylderne


Lidl har beslutte sig for at fjerne buræg fra hylderne i sine butikker. Foto: Farm Watch/flickr

Som det første discountsupermarked i Danmark har Lidl besluttet sig for at fjerne buræg i sine 98 danske butikker. Og ikke nok med det: "skjulte burær" - altså buræg brugt i andre fødevarer produceret af Lidl - skal på længere sigt også udfases. Det meddeler Lidl ifølge Fødevarewatch.dk.

- ”Som virksomhed har vi et ansvar for, at de produkter vi sælger, bliver produceret under ordentlige forhold. Vi ved, at flere og flere danskere fravælger buræggene, og vi har derfor vurderet, at tiden er inde til, at vi fjerner buræg fra hylderne i Lidl. Samtidig har vi igennem længere tid arbejdet målrettet på at udfase buræg i vores øvrige produkter, så her er vi også godt på vej,” udtaler Lidls administrerende direktør, Finn Tang.

De skjulte buræg findes i over 65 pct. af Lidls egne varer, og det tal skal altså helt ned på nul. Tiltaget er en del af strategien "På Vej Mod I Morgen", hvori kæden sætter fokus på mere samfundsansvarlige aktiviteter.

Skrabeæg er kun en anelse bedre

Mens buræg har fået sig lidt af et skidt rygte - også Kvickly, Irma og nogle SuperBrugsen'er har fjernet dem fra hylderne - fortsætter salget af skrabeæg, selvom forholdene kun er minimalt bedre end i burægproduktionen. Heller ikke skrabehøns får dagslys at se; de kommer ikke udenfor, og deres døgnrytme styres af kunstig belysning. Skrabehøns sidder dog ikke i bure, men går til gengæld i store flokke. Her må være maksimalt ni høns per m2.

Hvor Dyrenes Beskyttelse giver buræg nul stjerner ud af fem, får skrabeæg én stjerne. Frilandsæg får tre stjerner og økologiske fire. I alle typer ægproduktion kønssorteres kyllingerne, så hanekyllingerne gasses ihjel, da de ikke kan bruges i produktionen. Kun æg mærket med "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" benytter sig ikke af kønssortering.

ANNONCE