Topnyheder

Frygtet minksygdom breder sig - adskillige dyr må aflives


101 danske minkfarme er nu smittet med hastigt spredende lungesydom, hvilket betyder, at samtlige besætninger skal aflives. Alt peger på, at smitten kommer fra minkfodercentralen i Holstebro. Det skriver tvmidtvest.dk.

Fodercentralen er nu blevet grundigt rengjort og lagret desinficeret. Derudover undersøger en ekspertgruppe, hvad årsagen kan have været. Under særlig mistanke er fiskene, der købes ind til minkfodret. De kommer fra Holland, Polen og Finland, hvor der netop er en høj forekomst af plasmacytose, forklarer Kim Mogensen, bestyrelsesformand for Fodercentralen for Holstebro til tvmidtvest.dk.

- "Vi har forskellige tiltag i forhold til vores foderleveringer. Vi har kraner på vores biler, så chaufførerne ikke behøver at stå ud af bilen ude på de enkelte farme for at forhindre smittespredning, og så sker det her alligevel. Det havde vi ikke regnet med," siger han.

Det fremgår ikke, hvor mange mink der sammenlagt skal aflives på de indtil videre 101 smittede farme. For en måned siden var smitten kun registreret på 15 farme.

Plasmacytose er en lungesygdom, der bl.a. medfører øget dødelighed hos hvalpene, dårligere trivsel og pelskvalitet. Sygdommen er ikke farlig for mennesker.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic