Topnyheder

Nej - SeaWorld udfaser ikke spækhuggershows

Forlystelsesparken SeaWorld meddelte i går - mandag - at et kontroversielt spækhuggershow i løbet af næste år bliver udfaset i San Diego. Tiltaget affødte straks overskrifter, der lagde op til, at det var enden på SeaWorlds show, men dyreværnsfolk er kritiske over for udmeldingen.

Der er nemlig ikke tale om, at SeaWorld dropper spækhuggershows - blot at parken vil ændre dem - og indtil videre kun i San Diego-afdelingen.

- "I 2017 vil vi lancere en helt nyt spækhuggershow. Der vil være mere fokus på naturlige omgivelser, et naturligt miljø, og desuden en naturlig adfærd fra hvalerne," siger SeaWorlds CEO, Joel Manby, ifølge International Business Times.

Det betyder, at den noget cirkusprægede forestilling kendt som Shamu-showet, hvor spækhuggerne udfører tricks i et relativt lille bassin, vil ophøre i parkens San Diego-afdeling, men ikke at shows i sig selv ophører. SeaWorld har heller ikke givet detaljer om, hvordan fremtidens show så egentlig skal foregå. SeaWorld vil også fortsat avle nye spækhuggere i fangenskab.

Kritik fra flere parter

- "Tiltaget svarer til, at man stopper med at piske løverne i et cirkusnummer, men fortsat holder dem indespærret i et bur hele deres liv," lyder reaktionen fra dyreværnsorganisationen Peta ifølge EcoWatch.

Heller ikke hos Humane Society International (HSI) er man imponeret over SeaWorlds udmelding.

- "Marine-parken har fremsat muligheden for et ny show, hvor spækhuggerne er i 'naturlige omgivelser', men ingen ved med sikkerhed, hvad det betyder. Vi opfordrer SeaWorld til at gøre sit løfte mere eksplicit og at udfase alle spækhuggershows fra sine parker, at afslutte sit avlsprogram og til at samarbejde med os for at omplacere spækhuggerne i mere passende omgivelser," skriver HSI i et indlæg på sin hjemmeside.

SeaWorld har oplevet et mærkbart fald i besøgstallet, siden dokumentarfilmen 'Blackfish' om dyrenes kritisable forhold i parkerne kom frem i 2013. Derfor kan dette også anses som et PR-stunt fra parkens side. Ifølge EcoWatch har CEO Joel Manby tidligere sagt følgende i en webcast til parkens investorer:

- "Folk elsker virksomheder, der tjener et formål - selv selskaber, der søger at skabe profit på det. Se bare på Whole Foods (..) Jeg ser ingen grund til, at SeaWorld ikke også kan blive et af de brands."

SeaWorld har i alt 24 spækhuggere, hvoraf de 11 befinder sig i San Diego-parken.

Se optagelser af Shamu-showet her:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE