Topnyheder

Kellogg skrotter buræg og fiksering af svin - i 2025

Kellogg Company vil stoppe med at bruge buræg i sine produkter senest i 2025. Foto: Farm Watch/flickr

Bedre sent end aldrig. Den globale fødevareproducent Kellog Company har annonceret, at dyrevelfærd skal opprioriteres. Det betyder, at senest fra 2025 benytter selskabet sig ikke længere af buræg eller af svin, der har været fikseret. Tiltaget påvirker imidlertid kun produktionen i USA.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse, hvori det også nævnes, at man håber, at nå i mål før tid, men at det kan blive svært, fordi leverandører skal nå at ombygge deres stalde og omstille sig til en anden produktion.

Derudover vil Kellog Company tage de fem frihedsprincipper for dyr med i sine overvejelser, når leverandørkæder skal vurderes fremover. De fem principper er frihed fra sult og tørst, frihed fra ubehag, frihed fra smerte, frihed til normal adfærd og frihed fra frygt og stress.

Vil påvirke alle leverandører

- "Selvom vi er et kornbaseret selskab, og vi bruger meget få animalske produkter i vores mad, så forstår vi, at vi har en rolle at spille, når det handler om at påvirke hele vores leverandørkæde til at handle ansvarligt," siger Paul Norman, der er præsident for Kellogg North America.

Kellogg har også for nyligt implementeret en mere bæredygtig strategi, hvor man har som målsætning, at de 10 mest brugte ingredienser, herunder korn, ris og hvede, skal være "ansvarligt" produceret i 2020.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE