Topnyheder

Virksomheder i et brev til Folketinget: Høje klimaambitioner skaber job


Danmark bør fastholde en ambitiøs grøn politik, så der fortsat kan skabes arbejdspladser inden for branchen, lyder det fra erhvervslivet. Foto: Pixabay

Folketinget skal holde fast i at reducere udledningen af CO2 med 40 pct. i 2020 og ikke ikke nøjes med regeringens forslag om 37 pct. Sådan lyder det i et brev fra 11 virksomheder til Folketinget. Det skriver Finans.dk.

Bag brevet står 11 direktører fra virksomheder som Danfoss, Grundfos, Kamstrup og Dansk Miljøteknologi.

De køber ikke Venstres argument om, at den mere ambitiøse klimamålsætning vil koste milliarder og job. Tværtimod mener de, at klimamålet på 40 pct. vil øge flere danske virksomheders eksport af teknologier og løsninger.

De bakker også op om Konservative, der som det eneste borgerlige parti er imod Venstres ønske, som dermed ikke har flertal bag sig.

Også kritik fra Dansk Energi

I sidste uge kritiserede Dansk Energi også i sit nyhedsblad finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) vaklen på det grønne område.

- "Jeg troede, at der var almindelig enighed om, at vi i Danmark skal leve af innovation og viden i en verden præget af stadig hårdere konkurrence om markedsandele og råstoffer. Når man ser på dit forslag til finanslov, brister den illusion om konsensus," skrev redaktør af Dansk Energis nyhedsblad Jesper Tornbjerg, som tilføjede, at den danske energibranche eksporterer udstyr for 74,4 mia. kr. årligt.

For få dage siden udtalte Michael Hannibal, Global Havmølledirektør i Siemens, også, at Danmark bør fastholde en ambitiøs klimapolitik.

- "Vi er jo i Danmark, fordi vi her har haft mulighed for at skabe nogle unikke innovationsmiljøer. Og det skal fastholdes. Og her er det for det første vigtigt, at der er et hjemmemarked for en virksomhed som vores, der har forskning og udvikling i Danmark. Så min opfordring lyder til politikerne, at de skal stå ved og fastholde en ambitiøs grøn politik," sagde han til Politiken.

Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har tidligere forsvaret regeringens ønske om at sænke klimaambitionen med.

- "Det vil være rigtig dyrt for det danske samfund at nå den målsætning, og derfor indgår det ikke i vores overvejelser. Vi synes, at hvis vi når 37 procent, så er det rigtig fint," sagde han i august til Altinget.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE