Topnyheder

Organisationer jubler: EU vil fjerne millionstøtten til tyrefægtning


Over 100 mio. euro euro går hvert år fra EU's landbrugsstøtte til landmænd, der avler tyre med henblik på tyrefægtning. Dyreværnsorganisationer har længe forsøgt at sætte en stopper for det, og i dag - onsdag - vedtog et markant flertal i Europa-Parlamentet så, at landbrugsstøtten ikke bør bruges til at finansiere "den dødelige tyrefægtning".

- "Der er en voksende modstand mod tyrefægtning i Spanien, og uden EU-støtten på over 100 mio euro om året bliver det langt sværere at holde denne brutale form for underholdning i live," skriver World Animal Protection Danmark i en Facebook-opdatering som reaktion på afstemningen.

EU's landbrugsstøtte er ikke specielt øremærket tyrefægtning, men det har ikke forhindret en stor del af støtten i at havne hos landbrug, som opdrætter tyre til de dødelige kampe.

Sidste år blev forslaget nedstemt

EU-partiet The Green Party har publiceret en meddelelse på sin hjemmeside, hvor man også giver udtryk for glæden over beslutningen.

- "Tyrefægtning er barbarisk og ondt, og uden den fejlplacerede støtte fra EU er det også en vaklende forretning. Selvom afstemningen i dag ikke vil stoppe tyrefægtning, kan det være et massivt tilbageslag for industrien, at man stopper med at give millioner af pund til de involverede," siger MEP Keith Taylor.

438 parlamentsmedlemmer stemte for at fjerne støtten, mens 199 stemte imod. 50 var ikke til stede ved afstemningen.

Forslaget mangler dog endnu at blive vedtaget af EU's finansministre, men dyreværnsorganisationen Peta er fortrøstningsfuld og glæder sig over den udvikling, der er sket på et år; sidste år blev et lignende forslag nemlig nedstemt i parlamentet.

- "Det er et fantastisk fremskridt og kan være det sidste søm i kisten for Spaniens allerede trængte tyrefægtningsindustri," skriver Peta på sin hjemmeside.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE