Topnyheder

Tip har afsløret Danmarks største sag om illegal handel med dyr


Et anonymt tip har ledt Skat og Naturstyrelsen på sporet af en mand, der har solgt stærkt truede dyr over nettet. Sagen omhandler 30 levende papegøjer, 11 papegøjeæg og 13 forsvundne papegøjer, der formentlig er solgt videre med en pæn fortjeneste, og det er den største sag af sin art nogensinde i Danmark. Papegøjerne er alle på IUCN's rødliste over truede dyrearter.

Det skriver Verdensnaturfonden (WWF) i en pressemeddelelse.

I fællesskab fik politiet, Skat og Naturstyrelsen under ransagninger på mandens bopæl og en række aktioner i Københavns Lufthavn konfiskeret de mange levende papegøjer og papegøje-æg og samlet den fornødne dokumentation for ulovlighederne.

WWF: Dybt rystet over omfanget

Bagmanden har annonceret salg af de truede papegøjer via hjemmesider som www.fuglemarked.dk og www.parrot4sale.com. Værdien af papegøjerne skønnes at være femcifrede og i visse tilfælde sekscifrede beløb.

- "Jeg er rystet over sagens omfang. Den viser, at der også handles truede dyr på dansk jord. Og at de truede dyr handles til enorme summer," siger WWF's generalsekretær Gitte Seeberg.

Manden havde opgivet falske oplysninger til Naturstyrelsen for på den måde at opnå certifikater, der lovliggjorde salget af papegøjerne. Han har fået en bøde på 650.000 kr. og konfiskeret en del af fortjenesten på 231.000 kr.

Efterlyser flere redskaber til politiet

WWF ønsker at give politiet flere redskaber i arbejdet med at optrevle illegal handel med dyr. Den nuværende strafferamme betyder, at politiet i dag ikke har adgang til eksmpelvis mail-korrespondance og telefonaflytning. Ifølge retsplejeloven skal en forbrydelse nemlig udløse en fængselsdom på mindst to år, før sådanne indgreb er tilladte, og det er ikke tilfældet i denne type sager.

- "Uden adgang til især mail-korrespondance har politiet ofte ikke en kinamands chance for at løfte bevisbyrden i sager om illegal handel med truede dyr. Derfor må politiet have flere redskaber i efterforskningen," understreger Gitte Seeberg.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic