Topnyheder

Hunger Games-stjerne: Jeg kan ikke længere få mig selv til at spise kød


Liam Hemsworth, der her ses til Comic Con i forbindelse med den nye Hunger Games: Mockingjay pt. 2, har lagt kød og mejeriprodukter på hylden. Foto: Gage Skidmore/flickr

Behandlingen af dyr i kød- og mejeribranchen er en af hovedårsagerne til, at filmstjernen Liam Hemsworth har valgt at droppe både kød og mejeriprodukter i sin kost.

Det fortæller den 25-årige skuespiller i et interview med Men's Fitness, hvor journalisten indleder med at spørge, hvad der fik ham til at stoppe med at spise animalske produkter.

- "Mit helbred, og efter al den information jeg fik om vanrøgt af dyr, kunne jeg ikke fortsætte med at spise kød. Jo mere jeg lærte, desto sværere blev det for mig," svarer Liam Hemsworth.

Påvirket af Woody Harrelson

For ca. et halvt år siden anbefalede en diætist ham ellers at spise mere rødt kød - et råd, som han først fulgte, men Liam Hemsworth følte efterfølgende, at han fik det dårligere af det.

Samtidig blev han påvirket af sin medskuespiller i Hunger Games-filmene Woody Harrelson.

- "Han har været veganer i - jeg ved ikke - 30 år eller sådan noget. Så sammen med de fakta, som jeg fandt ud af, og den måde, som jeg havde det på, følte jeg, at jeg blev nødt til at gøre noget anderledes, så jeg valgte denne veganske kost. Det har varet i næsten fem måneder nu," fortæller Liam Hemsworth.

Han får nu ofte stillet spørgsmål om sit helbred fra andre, når de hører, at han ikke længere spiser kød og mejeriprodukter. Spørgsmål som, hvor han nu får sine proteiner fra, og hvordan han har det.

- "Men der er intet negativt ved at spise sådan her. Jeg føler intet andet end positive effekter både fysisk og mentalt. Jeg elsker det. Jeg føler også, at det har en slags dominoeffekt på resten af mit liv."

Savner ost, men ikke kød

Liam Hemsworth fortæller også, at han faktisk ikke savner kød. Jo længere tid, der går uden at indtage det, desto sværere har han ved at forestille sig at spise det igen.

- "Jeg savner dog ost," medgiver han.

Ud over Hunger Games-filmene har Liam Hemsworth bl.a. medvirket i The Expendables 2 og The Dress Maker. Han medvirker også i den kommende Independence Day-efterfølger Resurgence, som har premiere næste sommer.

Hans bror Chris Hemsworth er også skuespiller og kendt fra bl.a. Thor-filmene, The Avengers, de nye Star Trek-film og Rush.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE