Topnyheder

Anklage: Coca-Cola har også snydt med forureningsdata


En kinesisk Coca-Cola-fabrikant anklages nu for at have snydt med forureningsdata. Foto: azotesdivinos/flickr

Det er tilsyneladende ikke kun Volkswagen, der fifler med forureningsdata - nu anklages en Coca-Cola-fabrik for at have løjet om, hvor meget produktionen har forurenet. Det skriver flere internationale medier, herunder Wall Street Journal.

Ifølge Kinas Environmental Protection Bureau i byen Lanzhou har man fundet indikationer på, at man hos Gansu Cofco Coca-Cola Beverage Co Ltd, der producerer flasker, har snydt med forureningsdata i målingerne af fabrikkens spildevand.

Politiet anholdt tidligere på måneden mindst én ledende medarbejdere for Coca-Cola-fabrikken og tilbageholdt ham i fem dage.

Miljøreglerne er blevet skærpet

Gansu Cofco Coca-Cola har siden udsendt en pressemeddelelse, hvori der står, at ansatte havde bemærket unormale målinger, men ikke havde gjort noget for at afhjælpe problemet. I meddelelsen står også, at man vil styrke den interne indsats for at sikre, at en lignende situation ikke vil opstå igen.

- "Vi vil ikke tolerere en passiv adfærd som denne," står der endvidere.

Tidligere i år skærpede Kina miljøreglerne grundet omfattende forurening i landet. 60 pct. af landets grundvand er således forurenet.

Det har øget kravene til firmaerne, der opererer i landet. Tidligere i år blev en kartoffelleverandør til McDonald's idømt en bøde for vandforurening.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE