Topnyheder

Britiske politikere kræver videoovervågning på slagterier efter afsløringer af mishandling


Billedet her viser en slagterimedarbejder, der slår et svin med en knytnæve. Foto: Screenshot/YouTube/Animal Aid

Omfattende brud på dyrevelfærdsloven på britiske slagterier får nu flere medlemmer af det britiske parlament til at kræve videoovervågning på slagterierne. Det skriver Chronicle Live.

En tre år lang efterforskning mellem 2009 og 2011 foretaget af Animal Aid har dokumenteret udbredt dyremishandling i otte ud af ni tilfældigt udvalgte slagterier, hvor medarbejdere sparkede, slog og tævede dyrene, brændte dem med cigaretter, trak dem i ørerne og kastede dem rundt. Animal Aid satte små kameraer op rundt om i slagterierne for at kunne dokumentere mishandlingen.

Den har fundet sted, selvom dyrlæger løbende tilser slagterierne.

- "Der er ingen undskyldning for de grusomheder, vi filmede inden for på slagterierne, og alligevel gik det forbi næserne på de dyrlæger, som var stationeret der til at holde øje med dyrevelfærden," siger Kate Fowler, slagtekonsulent for Animal Aid.

Befolkningen bakker op om overvågning

I et lovforslag fremsat af Labours parlamentsmedlem Grahame Morris giver han udtryk for bekymring, idet der var så alvorlig dyremishandling på flere tilfældigt udvalgte slagterier.

- "Ved at indføre obligatorisk CCTV-overvågning i britiske slagtehuse vil man øge beskyttelsen af dyrene og gøre det muligt at fange personer, der filmes i at bryde loven, og retsforfølge dem," lyder det bl.a. i forslaget, der indtil videre har fået opbakning fra over 100 parlamentsmedlemmer.

Flere slagterier har delvis videoovervågning, men Grahame Morris ønsker, at alle slagterier indfører det, og at overvågningen afdækker alle områder i slagteprocessen.

Det lader til, at også den britiske befolkning ønsker det. En meningsmåling foretaget af YouGov i 2014 viste, at 76 pct. af de voksne briter ønsker videoovervågning på slagterierne.

Se en del af optagelserne her og interviews med Animal Aids medarbejdere. Der skal advares om stærke billeder:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE