Topnyheder

"Dyrevenlig" mejeriproducent beskyldes for udpræget dyremishandling

Den amerikanske mejeriproducent Daisy Farms, der promoverer sig på høj dyrevelfærd, anklages nu for flere tilfælde af dyremishandling. Det skriver CBS News.

Anklagen kommer fra dyrevelfærdsorganisationen Peta, der er gået undercover på Daisy Farms efter at være blevet kontaktet af en tidligere ansat, der fortalte om flere tilfælde af dyremishandling.

Ifølge en af Petas efterforskere, Dan Paden, modtog organisationen "foruroligende video og billeder af køer og kalve, som var syge med lungebetændelse og havde svært ved at trække vejret, og som havde så massiv diarré, at deres hud var helt skoldet".

Dan Paden siger, at den tidligere medarbejder selv valgte at forlade farmen, fordi dyrenes forhold var så ringe.

Politiet: Daisy Farms har et godt ry

En Peta-medarbejder gik herefter undercover på Daisy Farms i nogle måneder og har indsamlet yderligere dokumentation, som er sendt videre til politiet i Texas. Fra politiet lyder det imidlertid, at det ikke før har modtaget nogen klager vedrørende dyrenes forhold, og at Daisy Farms har et godt ry med hensyn til dyrevelfærd.

Peta beskylder bl.a. nogle medarbejdere på Daisy Farms for at have tvunget mælk i kalve, hvilket førte til, at to af dem blev kvalt. En kalv blev sparket i hovedet, og der var manglende pleje af kvæg med haleskader.

Den anonyme Peta-medarbejder udtaler til CBS MoneyWatch, at medarbejderne på Daisy Farms var "apatiske over for de forhold og den smerte, som de påførte, når de slog køer" - bl.a. med knive og reb.

Daisy Farms: Vi elsker vores køer!

Daisy Farms hævder ellers at gå særligt meget op i dyrevelfærd. Bl.a. ved at give hvert dyr et navn frem for et nummer.

- "På Daisy Farms elsker vi vores køer! Vores køer er vores kæledyr på Daisy Farms. Fra navnene, som vi giver dem, til den individuelle opmærksomhed, de får, er ét sikkert: Hos Daisy Farms er vores køer mere end blot numre," står der på producentens hjemmeside.

Efter at have set videooptagelser af mishandlingen har Daisy Farms chef Ben Sokolsky svaret på kritikken i en e-mail:

- "Videoen er ikke repræsentativ for, hvordan vi er, og den repræsenterer ikke den måde, som vi mener, at dyr skal behandles på."

Han skriver endvidere, at ledelsen vil kontakte eksperter inden for dyrevelfærd, som skal hjælpe med at forbedre dyrenes forhold.

Ifølge Dairy Magazine omsatte Dairy Farms, der er baseret i Texas, USA, for godt 470 mio. dollars i 2014.

Se videooptagelser fra Daisy Farms her - (ADVARSEL: stærke billeder!)

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE