Topnyheder

Tyskland går modsat Danmark: Elbiler skal være billigere


Mens Danmark vil gøre elbiler dyrere, vil Tyskland gå den modsatte vej og sænke prisen. Foto: Josh Thompson/flickr

Mens et flertal i Folketinget netop har besluttet at elbiler skal være dyrere i Danmark, vil politikerne i Tyskland gøre dem endnu billigere i forhold til benzin- og dieselbiler. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den tyske energiminister Sigmar Gabrie udtaler, at han gerne ser, at Tyskland får flere folk over i elbiler i stedet for benzin- og dieselbiler, og det skal efter hans mening ske ved, at regeringen hjælper med at gøre elbilerne til billigere alternativer.

Kansler Angela Merkel er enig og har meddelt, at hun ønsker en løsningsmodel inden nytår. Mens finansministeriet har afvist decideret statsstøtte til elbilerne, bakker ministeriet op om at ændre skatterne, så elbilerne falder i pris. Regeringen har en målsætning om, at der skal være én mio. elbiler på de tyske veje i 2020.

Elbiler bliver dyrere i Danmark

Danmark bevæger sig imidlertid i modsatte retning, hvor et flertal bestående af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikal Venstre i sidste uge indgik en aftale, der fra næste år medfører, at elbilernes afgiftsfritagelse ophører.

Aftalen vil indebære, at der kommer registeringsafgifter på elbiler - lige som på alle andre biler - og indfases over fem år. Afgifterne bliver dog lavere for de billigere elbiler, mens en dyrere model som Teslaen rammes hårdere.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE