Topnyheder

14 elefanter dræbt med cyanid


14 elefanter er fundet dræbt med gift i Sydafrika. Dette billede er af en tidligere hændelse. Foto: Surreal Name Given/flickr

Krybskytter har forgiftet 14 elefanter - heriblandt unger, der endnu ikke havde udviklet stødtænder. 11 af drabene er sket i Hwange National Park, hvor løven Cecil også blev dræbt i sommer. Tre andre elefanter er blevet fundet dræbt af samme årsag i Matusadona National Park i det vestlige Zimbabwe. Det skriver CNN.

Elefanterne er blevet forgiftet med cyanid, som påvirker vejrtrækningen og medfører kvælning.

- "Det er en forfærdelig måde at dø på," siger Carel Verhoef, professionel guide i Sydafrika, til CNN.

Unger er blandt de dræbte

Fire af elefanterne blev fundet med stødtænderne skåret af, mens andre stadig havde deres, hvilket tyder på, at krybskytterne er blevet forstyrret midt i deres handling. Flere af de dræbte elefanter var tilmed for unge til at have udviklet stødtænder - den yngste var blot tre måneder gammel.

Gribbe og impalaer er også blevet fundet forgiftet på gerningsstederne, og myndighederne har anholdt fem personer i sagen.

I 2013 blev ca. 300 elefanter på én gang forgiftet med cyanid i Hwange National Park. Der dræbes en elefant omtrent hvert kvarter døgnet rundt for at sælge deres stødtænder på det illegale marked.

Der resterer mellem 450.000-700.000 vilde elefanter i verden, og eksperter vurderer, at den afrikanske elefant er uddød i naturen om ca. 10 år, hvis udviklingen ikke bremses.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE