Topnyheder

Energiselskab truer Venstre: Sænker I klimaambitionerne, stopper vi investeringerne


E.ON Danmarks direktør Tore Harritshøj truer med at stoppe investeringerne i Danmark, hvis regeringen slækker på klimaambitionerne. Foto: Thomas Tolstrup/PR

Regeringen har på godt 100 dage formået at skabe så stor usikkerhed om den grønne omstilling, at energiselskabet E.ON nu truer med at stoppe sine investeringer i Danmark. Kritikken kommer fra E.ON Danmarks direktør Tore Harritshøj, som udtaler, at Danmarks klimamål er det pejlemærke, som firmaet foretager sine investeringer ud fra.

- "Usikkerheden om målene skaber et usikkert investeringsklima for virksomheder som os. Og uden stabile klimamålsætninger, kan vi ikke forsvare flere investeringer i Danmarks grønne omstilling," siger han i en pressmeddelelse.

Venstre tager truslen med sindsro

Selskabet er utilfreds med, at regeringen har sænket ambitionerne om en 40 pct.'s reduktion af CO2-udslippet i 2020 til 37 pct. Derudover har regeringen ifølge E.ON gjort fremtiden for elbiler i Danmark usikker, når den har afvist at forlænge bilernes afgiftsfritagelse til og med 2016.

Formanden for Folketingets Energi- og Klimaudvalg, Thomas Danielsen (V), tager dog ikke udmeldingen så alvorligt.

- "Det er jo ikke mange lande, E.ON så kan investere i, hvis det vurderer, at Danmark har en slingrekurs," siger han til Information.

Om selskabet

E.ON Danmark er en del af verdens største privatejede energiselskab E.ON SE med 33 millioner kunder og 58.000 medarbejdere (2014).

Selskabet producerer og sælger bæredygtig fjernvarme, vindenergi og biogas. Det står for nettet af ladestationer til elbiler i Danmark og har derudover aktiviteter inden for biogas og havvindmølleparken Rødsand II.

Ifølge Information har E.ON haft aktiviteter i Danmark siden 2000 og nåede i 2012 en omsætning på 347 mio. kr.

Kritik fra det danske erhvervsliv

Forleden var der også kritik af regeringen fra andre aktører i det danske erhvervsliv, da Grundfos, Dansk Energi, 3F og Ingeniørforeningen IDA kritiserede regeringen for at slække på de grønne områder.

Kritikken gik på, at nedskæringerne betyder mindre forskning, så Danmark mister en konkurrencefordel på markedet for klimavenlige løsninger, og 3F vurderer, at det vil koste arbejdspladser i den grønne sektor og vækst i udkantsområderne.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE