Topnyheder

Rekordmange anmeldelser om dyremishandling i landbruget


Dyrenes Beskyttelse har aldrig før modtaget så mange anmeldelser om landbrugsdyr, der lever under kritisable forhold. Screenshot: Tv2.dk/privat

Aldrig før har Dyrenes Beskyttelse modtaget så mange anmeldelser om landbrugsdyr, der lever under kritisable forhold.

Sidste år modtog organisationen 712 anmeldelser - altså næsten to om dagen - hvilket er en stigning på 26 pct. i løbet af to år. Det skriver tv2.dk.

Det er især de mindre landbrug, der bliver anmeldt til Dyrenes Beskyttelse, og hos branchens interesseorganisation Landbrug & Fødevarer erkender man problemet.

- "Vi har løbende en tæt dialog med Dyrenes Beskyttelse. Næste gang vi mødes med dem, vil vi høre, om de har et forslag til, hvordan vi kan sikre høj dyrevelfærd i Danmark," siger direktør i Landbrug og Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen, til TV 2.

Svin med navlebrok

Dyrenes Beskyttelse kan ikke uddele bøder, men kan rådgive landmændene om, hvordan dyrenes forhold bliver forbedret.

Økologiske landbrug går heller ikke fri i sagen. Tv2's kamerahold har været med Dyrenes Beskyttelse på uanmeldt besøg på et økologisk landsted i Roskilde, hvor det viser sig, at anmeldelsen har været berettiget: Dyrene går på et stort lag vand blandet med gødning og urin, og flere af grisene har døjet eller døjer stadig med navlebrok.

Den pågældende landmand erkender, at han skal have lavet bedre dræn, så vandet kan trænge ned i jorden, men at han ikke har nogen erfaring med behandlingen af brok. Han medgiver dog, at han burde have grebet ind tidligere.

Se indslaget om besøget på landbruget på TV2's hjemmeside (eksternt link).

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE