Topnyheder

Google-koks viste klimaforandringernes konsekvenser


Google Maps var for en stund ændret i fredags, så kortet over Californien viste den amerikanske stat delvist oversvømmet som følge af den globale opvarmning.

Google hævder, at der var tale om en fejl - en fejl, der i øvrigt forekom samme dag, som der blev udgivet en rapport, der påviste, at havet vil stige 61 meter, hvis vi brænder alle fossile energikilder i Jorden af - det vil føre til en så massiv udledning af drivhusgasser, at hele Antarktis smelter.

Ifølge Mara Harris, der er kommunikationsmedarbejder ved Google Maps, er det uklart, hvordan fejlen helt nøjagtigt skete, men det skyldtes sandsynligvis, at det interaktive verdenskort henter data fra forskellige kilder; både tredjepartskilder, offentlige kilder og brugeres egne data.

- "Overordnet set giver det et meget fyldestgørende og opdateret kort, men der er indimellem nogle unøjagtigheder, som kan komme fra en hvilken som helst af disse kilder," skriver Mara Harris i en e-mail til Newsweek.

Danmark forsvinder næsten

Kortet over Californien viste bl.a., at Malibu bliver fuldstændig oversvømmet, mens også områder som Venice Beach og Manhattan Beach vil blive hårdt ramt. Fejlen blev desuden delt af flere Twitter-brugere, der viste forskellige udsnit af det klimaforandrede kort.

Og hvad vil der ske med Danmark? Det vides ikke, om Google Maps også viste det i fredagens udfald, men hjemmesiden Geology.com viser, at næsten hele Danmark vil blive oversvømmet, hvis havet stiger 61 meter.

Kun en del af Midtjylland består, og ellers vil der være småøer, hvor Nordjylland, Fyn og Sjælland før lå.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic