Topnyheder

Tennisstjerne: Jeg holder lige så meget af dyr som af mennesker


Andy Murray er ambassadør for Verdensnaturfonden og fortæller i et interview om sin kærlighed til dyr. Foto: Marianne Bevis/flickr

I anden runde af årets US Open bar tennisstjernen Andy Murray Verdensnaturfondens (WWF) logo på ærmet af sin T-shirt. Det skyldes ikke, at WWF sponsorerer Andy Murray, men derimod at han støtter foreningens arbejde.

- "Jeg holder lige så meget af dyr som af mennesker. Nogle personer mener, at det er underligt, men sådan føler jeg det ikke. Vi er alle på planeten sammen, og det er forfærdeligt, når man ser, hvad der sker for nogle af de dyrearter, der næsten er uddøde," siger Andy Murray til Daily Record og henviser til drabet i juli på løven Cecil, som han betegner som "horribelt".

- "Dyr har ikke en stemme, men det har mennesker, og det er rart at kunne hjælpe dem på den måde."

Ambassadør for WWF

I november sidste år blev Andy Murray udnævnt som ambassadør for WWF, og hans fokus er på kampen mod krybskytteri og den illegale handel med dyr. Han arbejder i år på at indsamle penge til et initiativ i Nepal, hvor sporhunde trænes til at finde frem til krybskytter, der jager i og omkring Chitwan National Park.

Han er vokset op med dyr og fortæller til Daily Record, at hans familie altid har haft hunde, og at han som barn havde hamstere. Sammen med sin kone Kim Sears har han nu to hunde. Kim Sears er i øvrigt kunstner og har specialiseret sig i at tegne portrætter af dyr.

Andy Murray, der er på verdensranglistens tredjeplads, møder søndag i tredje runde brasilianske Tomaz Bellucci, som er verdens nummer 30.

Se et reklameindslag om Andy Murrays arbejde i WWF her:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE