Topnyheder

Peta fjerner Victoria's Secret fra dyrevenlig liste


Victoria's Secret er ikke længere på Petas liste over producenter, der tager hensyn til dyr. Foto: Victoria's Secret/PR

Undertøjs- og kosmetikproducenten Victoria's Secret er blevet fjernet fra dyrevelfærdsorganisationen Petas liste over dyrevenlige producenter.

Det sker, efter at Victoria's Secret har bekræftet, at firmaet indtræder på det kinesiske marked. Her kræver lovgivningen, at kosmetikprodukter importeret til Kina skal være testet på dyr, og dermed er Victoria's Secret nødt til at gå på kompromis med sin egen politik mod dyreforsøg.

Ikke kun Peta, men også organisationen Serbian Animals Voice kritiserer Victoria's Secrets beslutning.

- "Sikke en skam at så stor en organisation sætter indtjening før dyrevelfærd. Burde den ikke i stedet bruge sit store verdensomspændende salg til at lægge yderligere pres på kineserne med hensyn til deres dyremishandlingslovgivning?" skriver SAV i en skriftlig kommentar.

Andre virksomheder holder sig væk fra Kina

Hjemmesiden Logical Harmony fandt sidste år ud af, at Victoria's Secret havde ændret sin politik vedrørende dyreforsøg og kontaktede derfor firmaet. Her lød svaret bl.a., at

- "L Brands' (moderselskabet) politik forbyder, at dets varemærkede produkter, formuleringer og ingredienser bliver testet på dyr, bortset fra i de sjældne tilfælde, når det kræves fra regeringen. Gennem vores engagement i Institute For In Vitro Sciences, støtter vi forskningen i at udvikle flere alternative testmetoder uden brug af dyr, hvilket vi tror i sidste ende vil resultere i, at man helt afskaffer dyreforsøg verden over."

Sidste år indførte Kina en lovændring, således at det ikke længere er påkrævet at teste kosmetikprodukter på dyr, men loven gælder kun produkter produceret i Kina, og den giver blot mulighed for at vælge alternative testmetoder. Virksomheder kan stadig vælge at blive ved med dyreforsøgene. Andre produkter såsom deodoranter, hårfarve og solcreme skal stadig testes på dyr, uanset om de er importeret eller ej.

Andre producenter i branchen som The Body Shop, Urban Decay og Paula's Choice har valgt at holde sig fra Kina, netop på grund af loven om, at importerede produkter skal testes på dyr, før de må sælges til mennesker.

Ifølge Humane Society International (HSI) bliver ca. 300.000 dyr såsom marsvin, kaniner og mus brugt i testforsøg hvert år. HSI vurderer, at hvis alle producenter efterlever den nye lovændring og finder alternative testmetoder, vil tallet falde med ca. 10.000.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE