Topnyheder

Mand filmede sig selv tæve og skyde kærestens hund

En 25-årig amerikansk mand er ved en domstol i Minnesota blevet idømt ét års fængsel og fire år under tilsyn bl.a. for særligt alvorlig dyremishandling. Han har dog afsonet det meste af sin fængselsdom under varetægtsfængslingen, og det forlyder, at han med god opførsel kan blive løsladt allerede i september. Det skriver flere amerikanske medier.

Manden erkendte i retten, at han havde filmet sig selv mishandle og skyde hunden - en lille siberisk husky ved navn Draco. Ifølge sagsdokumenterne ser man i videoen manden kaste hunden ned i et betongulv, slå den og sparke den hårdt, før han giver den et dræbende skud i hovedet. Han efterlod den døde hund i en grøft.

Dommeren, Thomas Hayes, udtalte ved domsafsigelsen, at han i sine 20 år som dommer kun én gang tidligere har oplevet en sag af så grotesk karakter.

Den dømtes ekskæreste og ejer af Draco havde ifølge Kare11.com skrevet et brev, som blev læst op i retssalen. Heri fortalte hun, at hun måneder efter Dracos forsvinden havde fundet videoptagelsen på den dømtes computer. Hun skriver, at videoen blandt andet viser ham holde hundens hoved op som et trofæ foran kameraet, efter at han havde skudt den. Hun skriver også, at når han bliver løsladt, vil hun føle sig som et gidsel i sit eget hjem, da hun ikke ved, om han vil hævne sig på hende.

Forsvarer: Det var en engangsforseelse

Mandens forsvarsadvokat forklarer, at handlingen var en konsekvens af hans temperament, og fordi han havde været både fuld og høj. Hunden var løbet hjemmefra, og manden havde været sur over, at han måtte ud og finde den.

- “Han har angret under hvert eneste møde, som jeg har haft med ham,” sagde advokaten, som tilføjede, at intet tyder på, at der var tale om andet end et engangstilfælde.

Inden domsafsigelsen undskyldte den dømte over for sin ekskæreste og hendes familie.

- “Det er svært for mig at forstå, at jeg har begået sådan en handling,” sagde han.

Ud over fængselsdommen skal han også holde sig fra stoffer og alkohol, han må ikke eje våben eller kæledyr, og han skal holde sig mindst 1,6 km. fra sin ekskæreste og hendes familie. Han skal desuden møde op til psykologsamtaler.

Ca. 25 personer var mødt op uden for retsbygningen for at demonstrere for retfærdighed for Draco. De udtrykte skuffelse over den korte fængselsdom.

Dracos ejer har lagt en mindevideo på nettet med optagelser af Draco:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE