Topnyheder

Dyrevenlig designer boykotter leverandør efter afsløring af dyremishandling

Den berømte designer og erklærede vegetar Stella McCartney har afbrudt sit samarbejde med en af sine leverandører af uld; en farm, som hører under sammenslutningen Ovis 21 fra Argentina, der også leverer uld til bl.a. mærket Patagonia.

Årsagen er afslørende videooptagelser fra dyreværnsorganisationen Peta, der viser, at fårene på flere af Ovis 21's farme bliver mishandlet; fårene bliver pelset og skåret i, mens de er levende, medarbejderne sparker dem, og nogle af fårene bliver dræbt med en kniv gennem halsen, mens de er bagbundet og forbløder. Et får ses også gå rundt med brækket ben.

Efter at have modtaget og set optagelserne valgte Stella McCartneys firma at iværksætte sin egen undersøgelse og traf herefter beslutningen om et boykot af en farm.

- "Vi fandt ud af, at én ud af 26 farme, som vi bruger til at få bæredygtigt uld fra, mishandlede sine får. Det er én for meget," skriver Stella McCartney i en kommentar på sin Instagram-profil.

Vil udvikle vegansk uld

Ovis 21-netværket promoverer sig på, at dyrene med deres græsning og naturlig gødning hjælper med at beskytte og fremme truede naturområder, og Stella McCartney skriver også, at hendes samarbejde med Ovis 21 netop tog udgangspunkt i initiativet med at beskytte området, samtidig med at dyrene skulle have det godt.

- "Jeg er knust over nyheden, men også endnu mere besluttet end nogensinde før på at kæmpe for dyrenes rettigheder i modeverdenen og holde endnu skarpere øje med alle leverandører i denne industri," skriver hun endvidere og tilføjer, at hendes modeselskab er ved at undersøge muligheden for at udvikle vegansk uld.

Peta vil nu henvende sig til de argentinske myndigheder med en anklage om, at flere farme under Ovis 21 har brudt landets dyreværnslov. Ovis 21 består af ca. 140 farme, og ifølge Stella McCartney er der i hendes firmas tilfælde tale om én farm, der mishandler dyrene. Peta skriver dog, at videooptagelserne er fra flere farme under Ovis 21 - det kan så formodes, at de øvrige farme ikke leverer til Stella McCartney, men til andre tøjmærker.

Se de skjule optagelser fra Peta her: (Advarsel: Stærke billeder!)

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE