Topnyheder

Travlt døgn: Otte formodede krybskytter anholdt


223 formodede krybskytter er blevet anholdt i Sydafrika i 2015. Her ses et lager af beslaglagte elfenben, som skal destrueres. Foto: Gavin Shire/USFWS

Otte personer mistænkt for krybskytteri er blevet anholdt i Kruger National Park i Sydafrika. Det meddeler organisationen South African National Parks (SANParks) ifølge mediet Traveller24.

Anholdelserne fandt sted i løbet af ét døgn, men i forbindelse med to forskellige episoder. De første anholdelser skete tidlig onsdag morgen i denne uge, da parkbetjente stødte på tre formodede krybskytter.

Det førte til en skudepisode, hvor en af de mistænkte blev såret, men alle tre blev anholdt, og parkbetjentene konfiskerede både våben og udstyr, som typisk bruges af krybskytter.

223 anholdte i år

Senere samme dag blev fem personer anholdt i forbindelse med en fælles aktion mellem SANParks' betjente og det sydafrikanske politi, SAPS.

- "Blot en uge efter at vi har fejret World Ranger Day, vil jeg atter rose vores parkbetjente for deres hårde arbejde sammen med andre politienheder, herunder South African Police Service (SAPS)," siger Sydafrikas miljøminister, Edna Molwea, og tilføjer, at ingen blev dræbt i forbindelse med anholdelserne.

I år er i alt 223 personer anholdt under mistanke for krybskytteri i Sydafrika heraf 129 i Kruger National Park.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE