Topnyheder

Trofæjæger: Hvorfor angriber I vores hobby?


Sabrina Cortagelli forsvarer sin hobby bl.a. ved at minde om, at den er lovlig. Foto: Sabrina Cortagelli/Facebook

Efter drabet på løven Cecil af den amerikanske tandlæge Walter Palmer er der for alvor kommet international fokus på trofæjagten på dyr.

Nu står den amerikanske kvinde Sabrina Corgatelli, ansat ved Idaho State University, frem for at forsvare sin og andre trofæjægeres hobby - så længe den sker på et lovligt grundlag vel at mærke.

- "Alle tror, at vi er koldblodige mordere, men sådan er det slet ikke. Der er en forbindelse med dyret, og bare fordi vi jagter dem, betyder det ikke, at vi ikke respekterer dem. Giraffer er meget farlige dyr. De kan skade dig alvorligt meget hurtigt," siger hun i et tv-interview på NBC's morgenprogram Today.

"Alt, hvad jeg har gjort, er lovligt"

Hendes Facebook-profil er åben, og der lægges løbende billeder ud af de dyr, som hun dræber. Dermed er profilen også blevet et forum for mange af de personer, der afskyr hendes jagt på dyrene.

De vrede kommentarer får hende dog ikke til at ændre holdning - tværtimod kan folk forvente flere billeder, der vil gøre dem vrede, fortæller hun.

- "Alt, hvad jeg har gjort, er lovligt, så hvordan kan I angribe nogen for deres hobby?" argumenterer hun.

Komiker og skuespiller Ricky Gervais har på Twitter givet sin mening om Sabrina Corgatelli klart til kende.

- "Hvad der er virkelig sørgeligt nu om dage er, at disse storvildt-trofæjægere ser berømmelse som en ekstra bonus til deres perversion. Nøjagtig som seriemordere."

Billedet af Sabrina Corgatelli med den nedlagte giraf har også fået et massivt antal kommentarer - primært negative.

- "Wow, du dræbte en giraf, et dyr, som ikke ville gøre en flue fortræd. Der findes ingen ord til at beskrive, hvor forfærdelig du er," skriver Terry Hoeye i en kommentar, som 14.614 personer har "liket".

Melinda Shannon Freels har fået 8.977 "likes" for sin kommentar:

- "Ufatteligt at menneskeligt affald som dig eksisterer."

Robbie Laverdure forsvarer dog Sabrina Corgatelli mod de mange hadefulde ytringer:

- "Jeg væmmes ved jer. (...) Det er præcis det samme, som da I som børn tog på camping med jeres far og skød et dådyr. (...)," skriver han.

Se interviewet med Sabrina Corgatelli her:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk