Topnyheder

Næsehorn mistede sin mor - forsøgte at blive adopteret af en bil


Billeder viser Donnie, der forsøger at knytte sig til en bil. Foto: Debbie English/Facebook
Foto: Debbie English/Facebook

En næsehornsunge ved navn Donnie mistede sin mor til krybskytter i Kruger National Park i Sydafrika. Herefter forsøgte den blot to måneder gamle unge forgæves at blive adopteret af bilerne i nærheden. Det skriver Thesouthafrican.com.

Den dyrlægestuderende Debbie English overværede med sin far, der arbejder som parkbetjent i Kruger National Park, hvordan Donnie gik hen til bilerne og forsøgte at indprente sig (imprint) hos dem - et fænomen hos dyreunger, når de skal knytte sig til deres moder for at kunne overleve og lære deres tilknytningsforhold at kende.

- "Denne lille fyr mistede sin mor og vandrede helt hen til turistvejen. Herefter forsøgte han at blive adopteret af bilerne. Hvor hjerteskærende er det ikke?" skriver Debbie English på sin Facebook-profil, hvor hun har lagt flere billeder op fra episoden og redningsaktionen.

Dyreunger løber efter safaribilerne

Det ses ofte i Kruger National Park, at unger, der har mistet deres mor, forsøger at indprente sig hos biler eller andre store genstande.

- "Dyreunger forsøger ofte at følge efter safaribiler, når de har mistet deres forældre," skriver journalisten på TheSouthafrican.com.

Dyrlæger i parken måtte derfor bedøve Donnie for at flyve ham et mere sikkert sted hen, hvor de tager sig af ham, indtil han er stærk nok til at kunne klare sig selv i naturen.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE