Topnyheder

Er løven Cecils bror nu også blevet dræbt?


Cecil (billedet) kunne kendes på sin sorte manke. Efter hans død skulle Jericho overtage rollen som alfahan i flokken. Rygter svirrer nu, at Jericho er blevet skudt. Foto: Vince O'Sullivan

Jericho, bror til løven Cecil, der blev skudt af en amerikansk amatørjæger i begyndelsen af juli, er blevet skudt og dræbt af en krybskytte lørdag eftermiddag ifølge Zimbabwe Conservation Task Force.

"Det er med stort afsky og sorg, at vi netop har modtaget besked om, at Jericho, Cecils bror, er blevet dræbt kl. 16 i dag," skriver organisationen på sin Facebook-side.

Det bekræfter en kilde også over for CNN.

Der er imidlertid modstridende oplysninger, idet en ekspert, som har adgang til Jerichos GPS-data, oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at han ikke ser nogen tegn på, at løven er død.

- "Så vidt jeg kan se, lader det til, at han har det godt," siger Brent Stapelkamp, der er forsker ved Hwange Lion Research Project, som overvåger løvernes færd via GPS.

Jericho er - eller var - den næste i hierarkiet efter Cecil, og med Cecils død blev Jericho alfahannen i flokken.

Der foreligger endnu ikke flere detaljer om sagen, men ZCTF har meddelt, at organisationen vil opdatere offentligheden, når man ved mere.

Globalen følger sagen.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE