Topnyheder

Spansk tradition: Binder brændende fakler fast på tyrene

Knap 80.000 mennesker har nu sat deres underskrift på en protest mod en årlig tradition i Spanien: El Toro Jubilo eller Toro de Fuego - nogenlunde oversat til "ild i tyren".

Underskriftsindsamlingen er stilet mod Spaniens premierminister Mariano Rajoy med hensigten at forbyde traditionen, der finder sted hvert år i flere dele af Spanien.

Traditionen går ud på, at en tyr bindes fast til en pæl, mens folk spænder brændende fakler fast til dens horn. Idet tyren slippes fri, går den i en tilstand, der ligner panik, altimens folk løber frem og tilbage foran den. Tyren svinger hovedet så meget frem og tilbage, at den brændende væske drypper ned på dens hud.

Udbredt modstand i Spanien

Seancen kan vare op til 40 minutter og sluttes af med fyrværkeri over pladsen. En video fra brugeren MRDCphoto på YouTube viser også et eksempel på, at fyrværkeriet er sat fast på tyren, så det antændes på den og affyres.

Ifølge den spanske dyreværnsorganisation Pacma er der udbredt modstand i Spanien mod et lignende arrangement; tyreløbene i gaderne, der kaldes "correbous". Pacma henviser til en meningsmåling, der viste, at 84 pct. af de adspurgte var imod denne form for "underholdning".

Underskriftsindsamlingen mod El Toro Jubilo/Toro de Fuego kan findes her.

Se en video fra Humane Society International af begivenheden:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE