Topnyheder

DiCaprio donerer 100 mio. for at hjælpe Jorden og dyrene


Leonardo DiCaprios fond støtter over 70 projekter i godt 40 lande. Foto: Siebbi/ipernity.com

Den amerikanske skuespiller Leonardo DiCaprio donerer 15 mio. dollars (ca. 102 mio. kr.) til miljø-, klima- og dyreorganisationer via sin fond, Leonardo DiCaprio Foundation.

- "Ødelæggelsen af vores planet fortsætter med en hastighed, som vi ikke længere har råd til at ignorere. Vi har et ansvar for at skabe en fremtid, hvor beboelsen af planeten ikke kommer på bekostning af dem, der bor der," siger han i en udtalelse på fondens hjemmeside.

Blandt organisationerne, der modtager en donation, er Amazon Watch, Save the Elephants, Tree People, Verdensnaturfonden (WWF), International Fund for Animal Welfare (IFAW) og Virunga Fund.

- "De truede gorillaer i Virunga National Park er stadig på kanten til udryddelse inden for de kommende år, og Leonardo DiCaprio Foundation fokuserer på at hjælpe os med at genoprette en utrolig vigtig bestand på en måde, som også vil styrke den lokale udvikling og stabilitet blandt de øvrige samfund, der lever rundt omkring i parken," siger Emmanuel de Merode, leder for Virunga National Park.

Parkbetjente dræbes for at beskytte gorillaer

Leonardo DiCaprio stiftede sin fond i 1998, året efter at hans gennembrud på det store lærred kom i filmen Titanic. Fondens hensigt er at støtte projekter, der hjælper med at beskytte Jorden og truede dyrearter. Den støtter nu over 65 projekter i godt 40 lande.

Tidligere på året udkom dokumentarfilmen Virunga om problemerne for at opretholde bestanden af de truede gorillaer i Virunga National Park. Parkens betjente kæmper for at beskytte gorillaerne, der er ofre for krybskytternes eller militsens kugler, men for betjentene er det også et livsfarligt job; over 130 af dem har mistet livet de seneste 20 år.

Dokumentarfilmen blev produceret af Netflix i samarbejde med Leonardo DiCaprio, og den var nomineret til en Oscar for bedste dokumentarfilm.

Se en trailer til dokumentarfilmen her:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

henrikhindby@globalen.dk

ANNONCE