Topnyheder

Teenageidol under sin koncert: Boykot SeaWorld


One Direction-sangeren Harry Styles (t.v.) har opfordret folk, der holder af delfiner, til IKKE at besøge SeaWorld. Foto: Kate Elizabeth/flickr

Harry Styles fra boybandet One Direction er blevet et hit hos dyreorganisationen Peta og nok mindre populær hos SeaWorld, efter at han har rådet fans til at boykotte SeaWorld.

Under en koncert i San Diego tidligere på ugen sagde han ifølge E! News:

- "Er her nogen, som kan lide delfiner?"

Da publikum jublede, tilføjede han:

- "Så lad være med at tage i SeaWorld."

Det fik efterfølgende dyreværnsorganisationen Peta til at sende ham merchandise; en T-shirt med teksten "SeaWorld kills" og veganske delfinformede chokolader.

- "Peta håber, at One Directions dedikerede fans vil slutte sig til de tusindvis af folk verden over, som opfordrer SeaWorld til at befri sine spækhuggere og sende dem til reservater ved havkysterne," siger Peta seniornæstformand, Lisa Lange, til E! News.

Harry Styles budskab blev filmet af en fan, og videoen gik efterfølgende viralt på de sociale medier. Game of Thrones-skuespilleren Maisie Williams, som var til stede under koncerten, er selv aktiv dyreforkæmper og delte videoen af Harry Styles ledsaget af teksten: "I hørte ham, mine damer og herrer. Lad være med at tage i SeaWorld."

SeaWorld har efterfølgende skrevet et åbent brev til Harry Styles.

Heri står der bl.a.: Vi tager os af dyrene i vores parker, som vi ville gøre det med vores egne familier. Vi er engagerede i at sikre os, at deres liv er berigende, og at de konstant er beskæftigede både socialt, mentalt og fysisk. Og vi bekymrer os også om de vilde delfiner."

I brevet står desuden, at SeaWorld gennem tiden har "reddet over 480 hvaler og delfiner".

I 2013 gav The U.S. Department of Agriculture dog SeaWorld en påtale for overtrædelse af dyrevelfærdsloven. Bl.a. var der fundet for gammelt dyrefoder, og et gummibelagt gulv, hvor nogle af dyrene optræder på, var beskadiget. Også dokumentarfilmen Blackfish fra 2013 afslører en række kritisable forhold for dyrene i parken.

Harry Styles har samarbejdet med The Dolphin Project, som søger at oplyse folk om delfinernes forhold og stoppe drabene på delfinerne. Han har tweetet, at folk bør se dokumentarfilmen The Cove om Japans drabelige jagt på delfiner.

Tidligere på året blev Dansk Supermarked kritiseret for at tilbyde vinderen af sin konkurrence 'Udforsk Verdenshavene' en tur til SeaWorld.

Dansk Supermarked forklarede, at man ikke var bekendt med, at SeaWorld var "en omdiskuteret attraktion", men at man grundet kritikken havde fundet en alternativ førstepræmie. Den oprindelige præmie kunne dog ikke skrottes af hensyn til markedsføringsloven - derfor ville det være op til vinderen at vælge førstepræmien.

Se klippet fra koncerten, hvor Harry Styles fraråder fans at besøge SeaWorld:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

<