Topnyheder

Berømtheder protesterer mod britisk jagtforslag: "Løgnagtige idioter"

Det konservative regeringsparti i Storbritannien har foreslået at lempe jagtloven - et forslag som både Queen-guitaristen Brian May, komikeren Ricky Gervais og den tidligere Beatles-bassist Paul McCartney kritiserer i skarpe vendinger.

Med den tidligere Labour-regerings "The Hunting Ban" i 2005 blev der indført en række restriktioner for jagt - restriktioner, som bl.a. berører den udbredte traditionelle rævejagt.

Hvor det tidligere var normalt at jagte rævene med 40 hunde, blev det forbudt at bruge flere end to hunde, og hundene måtte ikke bide ræven ihjel.

Nu har premierminister David Cameron foreslået, at man fjerner begrænsningen på to hunde. Et uforståeligt forslag, mener de berømte kritikere.

- "Hvorfor vil nogen bevare retten til at klæde sig ud og jagte en ræv for at se den blive flået levende af hunde? Jeg forstår det ærligt talt ikke. Bevar forbuddet," skriver Ricky Gervais på Twitter, hvor også Paul McCartney har givet udtryk for sin holdning:

- "Den (jagten på ræve) er ond og unødvendig, og regeringen vil miste støtte fra almindelige mennesker og dyreelskere som jeg selv," skriver Paul McCartney.

Heftig tv-debat

Queen-guitaristen Brian May, der også er vicepræsident i dyreorganisationen RSPCA, deltog i en tv-debat på BBC om emnet, og han blev så vred i diskussionen med et medlem af jagtgruppen Countryside Alliance, at tv-værten efterfølgende undskyldte for hans tone.

Jim Barrington fra Countryside Alliance, der er tilhænger af rævejagt, sagde, at det er nødvendigt at jagte ræve for at holde bestanden nede. Et argument, der ifølge Brian May er noget vrøvl.

- "Det handler ikke om at holde bestanden nede. Undskyld, men det er noget vrøvl, noget komplet vrøvl," sagde Brian May og tilføjede senere:

- "Jeg tror, at det er et påskud, og jeg synes, at I er en flok løgnagtige idioter."

- "Det er meget pænt af dig," svarede Jim Barrington straks.

Parlamentsmedlem Paul Flynn tweetede efterfølgende, at han kender til situationer, hvor jægerne ligefrem importerer rævene til jagt, fordi der er for få af dem i området.

Uenighed om lovens virkning

Siden loven blev indført har det været diskuteret, om den reelt har haft nogen effekt, men der er dyb uenighed, om rævenes velfærd er blevet forbedret, og om loven overhovedet bliver håndhævet tilstrækkeligt.

Premierminister David Cameron har sagt, at han ønsker lempelsen, fordi han ikke mener, at loven har forbedret rævenes dyrevelfærd, og at folk efter hans mening skal have ret til at jage.

Se debatten mellem Brian May og Jim Barrington i denne video:

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

ANNONCE

Globalen.dk, stiftet i marts 2015, er et nyhedsmedie, der har fokus på dyrevelfærd, klima og miljø fra både ind- og udland. Globalen er også tilgængelig på Facebook og Twitter samt optimeret til smartphones. 

Hent også app'en Globalen, der virker til Android.

© 2015 by Globalen / Henrik Hindby Koszyczarek

Kontakt: henrikhindby@globalen.dk

 

Nyhedsfeeds udviklet af: http://feed.mikle.com/

Find Globalen på:

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic