Topnyheder

Miljørigtige kontorartikler hitter hos danske virksomheder


Salget af miljørigtige produkter er hos Lyreco steget med 13 pct. siden 2012. Foto: Lyreco/PR

Danske virksomheder køber flere miljørigtige produkter. Hos Danmarks største "business to business"-leverandør af kontorartikler, Lyreco, har man oplevet en stigning i salget af denne type produkter med 13 pct. siden 2012.

I år udgør salget af miljørigtige produkter foreløbigt 33 pct. af virksomhedens samlede salg, og målet er, at denne type produkter skal udgøre 35 pct. af det totale salg i 2015.

For at styrke sin miljøprofil bliver Lyreco nu medlem af indkøbsnetværket Netværk for Miljømærket Indkøb (NMI), som gør det enklere for indkøbere og leverandører at handle miljørigtige produkter.

- "Lyreco vil gerne hjælpe kunderne med at handle mere grønt og tilbyder et stort antal miljømærkede produkter. Gennem medlemskabet i Netværk for Miljømærket Indkøb håber vi at kunne øge bevidstheden yderligere”, siger Eva Klintell, Skandinavisk QSS Manager hos Lyreco, i en pressemeddelelse.

  • Læs også: Vindmøller på broer kan blive en ny energikilde

NMI's målsætning er at øge efterspørgslen på miljømærkerede varer og bidrage til et større udbud af konkurrencedygtige priser i retning mod et bæredygtigt samfund. NMI tilbyder sparring og videndeling til netværkets medlemmer om indkøb af miljømærkede produkter; medlemmerne får hjælp til at finde og verificere miljørigtige produkter og ret til at anvende netværkslogoet.

Martin Fabiansen, direktør for Miljømærkning Danmark, som står bag NMI, byder Lyreco velkommen i netværket.

- "Lyreco kan tilføre netværket nye erfaringer og kommer med gode ambitioner om at skubbe markedet i en mere bæredygtig retning. På den måde bliver det nemmere for medlemsvirksomhederne at nå egne miljømål, det bliver en fordel for potentielle licenshavere at vide, at der er en efterspørgsel – og i sidste ende er det også en stor gevinst for miljøet," siger han.

Lyreco har i sine produktbeskrivelser allerede markeret, hvornår der er tale om et miljørigtigt produkt, og der er angivet informationer om, hvilke af dem der har tredjepartscertificeringer som det nordiske Svanemærke og EU Ecolabel.

Af: Henrik Hindby Koszyczarek

ANNONCE